Brian på plats

Publicerad 15 juni 2001

Första träningen med laget
MFFs förmiddagsträning var lokaliserad till Husiegårds IP på gamla LV4, där ett par hundra personer flockats; knattar från Kvarnby IKs sommarläger, autografhungriga sommarlovsungar och lite föräldrar. Samt en icke obetydlig massmedieflock, som med olika grader av besvär letat sig ut till platsen för att se danska nyförvärvet Brian Steen Nielsen göra sin första träning.
– Det var en bra träning. Kul att få träffa lagkamraterna, jag fick ett mycket gott intryck, sade Brian Steen Nielsen och for iväg på den ortopediska läkarundersökningen. En allmän dito väntar imorgon.

Beredd och sugen på derbyt
Inför ett örestadskt pressuppbåd på Kulan överräckte Hasse Borg lite senare tröja nummer 23 till Brian Steen, Micke Andersson närvarade också och gav ett lite otydligt svar på frågan om Brian Steen är med från start på tisdag. Fast det får nog betraktas som mer än sannolikt att så blir fallet. Själv är Brian Steen helt beredd:
– Jag behöver ingen direkt förberedelsetid. Positionen är jag van vid och spelsystemet – 4-4-2 – har jag spelat i flera år under Bosse Johanssons landslagsledning. Självklart tar det tid att lära sig löpningar och så, men får jag en videokassett att titta på, kan jag lära mig väldigt mycket.
Han är hur sugen som helst, och det är knappast märkligt. Derbyfest med uppåt 28 000 på läktarna och allsvensk toppfight – den hetluften har han inte upplevt i sitt klubblag på ett slag.
– AB kom trea från slutet i årets liga, och normalt kommer det bara runt tre fyra tusen på våra hemmamatcher. Så jag glädjer mig redan åt matchen på tisdag.

Med i ”Årets lag”
Även om säsongen varit en ”skuffelse” för AB, har den inte varit det för Brian Steen Nielsen. Genomgående högt rankad i tidningarnas betygssättning, och idag fredag tajmade danska huvudtabloiden Ekstrabladet sin presentation av ”Årets lag” snyggt: på central mittfältsposition i en tänkt 4-3-3-uppställning återfanns ”Berti”,