Brentford FC – Malmö FF 3–4

Publicerad 05 mars 2019 i Matches

Målrik match slutade med himmelsblå seger i London.

För andra gången inom loppet av några veckor reste Malmö FF till London, denna gången för att ta sig an Championship-laget Brentford FC på Griffin Park i en träningsmatch. MFF-truppen bestod av en mix av spelare från A-truppen samt fem stycken U19-spelare.

Det var MFF som tog ledningen efter omkring 20 minuters spel. Erdal Rakip snappade upp en slarvig Brentford-pass på offensiv planhalva och drog igång en snabb kontring med en djupledsboll till Carlos Strandberg. Anfallaren löpte sig loss och fri med målvakten gjorde han inget misstag utan rullade kallt in ledningsmålet.

Efter 40 minuter tilldelades MFF en straffspark. Detta sedan Rakip tagit sig in i straffområdet och dribblat förbi en motståndare som tvingade fram en fällning. Strandberg tog hand om straffsparken och sköt lågt till vänster, men målvakten var snabbt nere och räddade.

Efter 50 minuter dubblade Strandberg sin målskörd. Felvänd i straffområdet tog han emot bollen och klackade in den i mål. Mycket elegant! Sex minuter senare fullbordade han sitt hattrick. Återigen var det Rakip som stod för förarbetet. Med en väl avvägd djupledspass hittade han Strandberg som distinkt drog till på ett tillslag.

Brentford reducerade två gånger om innan Adi Nalic slog till med sitt första mål i MFF-tröjan till 4-2. Kort därefter kom en ny replik från engelsmännen, men det blev matchens sista mål. MFF höll undan och lämnade Griffin Park med en 4-3-seger.

Mål
Brentford FC: Marcondes (55’), C. Dasilva (67’), J. Dasilva (76’)
Malmö FF: Strandberg (24’, 47’, 53’), Nalic (74’)

Andreas Georgson efter matchen:
– I början av matchen har vi det lite tufft. De sätter ett högt tempo och pressar oss, samtidigt som planen är snabb. Men vi fredar oss och håller rent, vilket ger oss en chans att komma in i matchen. När vi väl får igång spelet tar vi också så småningom ledningen.

– Carlos är avgörande för oss idag. Bortsett från straffmissen är han effektiv och gör tre mål på ganska få chanser. Erdal förtjänar också att nämnas för ett par fina framspelningar.

– Adi gjorde ett välförtjänt mål. Han hade lite tufft i duellspelet i början, men använde sin kropp bättre i andra halvlek. Han satte kronan på verket med ett mål. Helt klart ett steg i rätt riktning.

– Sista tjugo är sämre från vår sida. Vi blir trötta och klarar inte av att hålla bollen i längre perioder. Men vi håller undan och är nöjda med att åka hem med en vinst. Brentford spelade med 5-6 spelare från sin A-trupp och därför var detta en bra värdemätare.

Laguppställning
Dusan Melichárek
Anel Ahmedhodzic, Oscar Lewicki, Samuel Adrian
Eric Larsson, Erdal Rakip, Bonke Innocent, Romain Gall, Egzon Binaku
Carlos Strandberg (65′ Shabani), Adi Nalic

Ersättare: Noel Hansson, Yahya Kalley, Amel Mujanic, Melker Nilsson, Tim Prica, Lamin Sarr, Laorent Shabani

huvudpartners

officiella partners