Braga numret för stora i premiären av UEL

Publicerad 08 september 2022 i Herr,Nyheter

Årets Europa League-gruppspel är igång. Trots att MFF inte lyckades göra mål på den portugisiska motståndaren, som vann med 2–0, kan laget ta med sig en fin andra halvlek.

Efter lång skadefrånvaro var Oscar Lewicki tillbaka i MFF:s startelva.

NYCKELHÄNDELSER

1′ Braga tar avsparken. Årets Europa League-gruppspel är igång!

19′ Gästerna från Portugal får med hjälp av en liten turlig bollbana med sig bollen in i MFF:s straffområde. Gör mål men målet vinkas av för offside.

25′ Vi tvingas göra ett tidigt byte nä Erdal Rakip kliver av med ett lindat lår. Mohamed Buya Turay kliver in.

27′ Anders Christiansen lättar in en frispark mot straffpunkten. Där inne finns Dennis Hadzikadunic som försöker placera in bollen på halvvolley men avslutet smiter utanför.

30′ SC Braga gör matchens första mål när man tar ledningen på en vänsterhörna.

33′ Braga snor åt sig bollen och kommer till avslut men Ismael Diawara med en högklassig räddning mellan stolparna.

41′ Oscar Lewicki sticker iväg med bollen i en snabb omställning. Ser Buya Turay ute på vänsterkanten. Buya går på avslut och tvingar Bragas målvakt till en fin räddning.

47′ Vi kommer till ett avslut direkt efter att den andra halvleken är igång och publiken tänder till och höjer temperaturen på Stadion.

60′ Christiansen bräddar ut till Martin Olsson som söker sig ner till kortlinjen med bollen. In i straffområdet fyller flera himmelsblå på. Olsson lägger ett inlägg längs marken till Toivonen som sånär når fram med bredsidan.

70′ Efter en lång VAR-granskning får Braga en straff. Ricardo Horta förvaltar den för gästerna och gör 0–2 bakom en chanslös Diawara.

75′ Anders Christiansen får läget när bollen studsar rätt för MFF i offensivt straffområde men lagkaptenen lyckas inte hålla nere skottet och bollen söker sig över ribban.

MÅL:

SC Braga: Bruno Rodrigues (30′), Ricardo Horta (S 70′)

VARNINGAR:

Malmö FF: Erdal Rakip (12′), Martin Olsson (78′), Mohamed Buya Turay (80′), Niklas Moisander (84′), Jonas Knudsen (90′)
SC Braga: Vítor Oliveira (57′), Nuno Sequeira (85′)

Åge Hareide efter matchen:

– Vi jobbade väldigt hårt idag men vi gör för många misstag. Båda deras mål är två stycken misstag tycker jag, och när man får chanser på den här nivån så måste man ta tillvara på dem. Men jag är mest nöjd med att vi jobbar hårt. Vi har många matcher och ett par intensiva månader framför oss så det gäller att hålla igång många ben.

– Vi hade bra styr på dem stundtals men vi får inte släppa in mål på hörnor. De kan få en straff men det känns extra surt när det kommer efter en lång VAR-granskning. Men det är väl det som är tjusningen med VAR, att när det går med oss är det väldigt fint när det går emot oss är det ett helvete.

– Att få se supportrarna här i Malmö igen var fantastiskt. Den här staden är speciell för supportrarna här är otroligt engagerade i sitt lag. Det är väldigt få städer som har ett sånt stöd som MFF har i Malmö. Vi måste ta med det och dra nytta av det och inte se det som en belastning.