Bra laginsats bäddade för seger i Youth League

Publicerad 01 oktober 2015 i Nyheter

Malmö FF slog Real Madrid med 1-0 på Malmö IP i Youth League efter ett sent mål av Isak Redzic. Erik Andersson slet tillsammans med Mattias Svanberg på MFF:s innermittfält och såg till att minimera Madrids offensiv matchen igenom.

I den första halvleken var det Real Madrid som ägde bollinnehavet men MFF var långt ifrån ofarliga utan stack upp och hade två riktigt fina målchanser men de bägge lagen fick lämna den första halvleken mållösa.

– Det blev som vi förväntade oss där de skulle ha mycket boll men jag tycker att vi ligger rätt i positionerna och jobbar hårt. Vi hade en del bra målchanser i den första halvleken där vi tyvärr inte fick till avsluten, med lite tur hade vi tagit ledningen redan då, säger Erik Andersson.

Vad sa ni till varandra i halvtid?
– Vi sa inte mer än att vi skulle fortsätta kämpa, jobba och om vi gjorde om samma prestation som vi hade i den första skulle vi ha goda chanser att komma härifrån med ett bra resultat, berättar Andersson.

I den slutet av den andra halvleken var det många trötta MFF-ben och bland annat Erik Andersson fick lämna planen med kramp.

En av spelarna som fick chansen att komma in och förändra matchbilden var Isak Redzic. I den 88:e minuten tog MFF-anfallaren emot en Madrid-rensning efter att Johan Brannefalk lyft in en frispark i motståndarnas straffområde.

– När jag såg att bollen kom ut till mig var det bara full fokus på att få en ren träff. När jag såg att den gick i mål kunde jag inte fatta att det var sant, säger Redzic.

MFF-spelarna firade hejvilt och slet sedan fram och tillbaka de sista minuterna innan domaren blåste av matchen och laget kunde fira tillsammans med de 3753 åskådarna som tagit sig till Malmö FF.

– En helt fantastisk publiksiffra! Vi är så oerhört tacksamma för allt stöd och vi behöver det verkligen, säger Redzic.

Malmö FF ligger nu tvåa i sin Youth League-grupp och Erik Andersson känner att laget växt sen premiärmatchen i Paris där de tog en poäng.

– Vi vågade att hålla i bollen idag och var inte stressade på samma sätt som nere i Paris. Stundvis fanns där perioder idag då vi skickade bort bollarna där vi hade kunnat ta det lugnt och spelat oss ur situationerna, men det blir bättre för varje match som går., säger Erik Andersson.

huvudpartners

officiella partners