Bra insats av MFF U i Holland

Publicerad 18 maj 2005

Malmö FF:s U-lag hamnade på femte plats av sexton lag i den internationella turneringen i Uitgeest i Holland.
MFF tog sig vidare från gruppspelet, förlorade mot Leicester efter en dramatisk straffläggning men vann sedan sina två placeringsmatcher i spelet om femteplatsen.

Turneringen firade 20-årsjubileum i år och håller god internationell klass. Kända klubbar som Ajax, Villareal och Hamburger SV fick respass redan i gruppspelet.
Speltiden är 2×25 minuter och det hela avgörs under två speldagar. MFF fanns på plats med sin 19-mannatrupp för två träningsdagar innan turneringen startade. Erton Fejzullahuh, 17-årig anfallare från Högadal hade lånats in för test och hela truppen är ung i sammanhanget, bara två 19-åringar medverkade. A-truppens lärlingar fanns inte med eftersom A-lagets spelschema är så mastigt under den här perioden.

Laget gjorde både spelmässigt och viljemässigt bra ifrån sig. Inte ett enda spelmål släpptes in under turneringen, det var två fasta situationer som resulterade i baklängesmål under lördagens gruppspel. Kvartsfinalen mot Leicester blev en stentuff och jämn drabbning och efter 0-0 vid full tid vidtog straffar. Först efter 14 omgångar stod engelsmännen som segrare med 10-9 och det får sägas att MFF hade stor otur med ett domslut. Rasmus Bengtsson slog in vad som skulle varit en avgörande straff – trodde alla. Då valde domaren att blåsa om straffen för felaktig ansats – och Rasmus missade.
Desto starkare av laget att ta sig samman och vinna de två återstående matcherna.

Bland många goda insatser kan nämnas mittbackarna Daniel Bergstrand och Niklas Hansson, ytterbacken Andreas Wihlborg, rivjärnet Robin ”Tomelilla” Nilsson på mitten och nyskolade anfallarna Rasmus Bengtsson och David Wahlberg. Positivt också att målvakten Viktor Bergstrand nu kunde göra comeback efter sitt olycksaliga benbrott i januari.