Bra insats av Malmö FF P15

Publicerad 20 mars 2007

I helgen som gick gjorde 12 distriktsmästare upp i Jönköping.

Turneringen är ett Sverigeslutspel för P-15 där segraren åker till ett Europamästerskap som i år spelas i Nederländerna.

Malmö FF P15 gjorde en bra ifrån sig och tog sig till final.

Vi hamnade i en grupp med IK Brage, Assyriska och Hovås/ Billdal. Matcherna slutade, i ordning, 2-0, 4-0, 0-0 och gruppsegern var säkrad.

I semifinalen var det IK Sirius som stod för motståndet. Matchen var relativt jämn och efter första halvlek var det mållöst. I andra halvlek fick vi tag i mittfältet på ett bättre sätt och efter ca. 10 min. kunde Nikola Petkovski dundra in 1-0 från ca. 20 meter. Efter ledningsmålet blev det lite nervöst och vi hamnade för lågt i planen. Dock arbetade spelarna på bra och resultatet stod sig matchen ut.

Till final gick också de välspelande IF Brommapojkarna. Första halvlek av denna final var tät, tuff och jämn. När domaren blåste till halvtidsvila hade inget av lagen lyckats göra mål. I andra halvleks inledning ledde några enkla misstag till att Brommapojkarna kunde ta ledningen med 0-1. Efter deras ledningsmål infann sig lite panik hos våra spelare och vårt tidigare fina spel var som bortblåst. Detta i kombination med att Brommapojkarna spelade en mycket fin fotboll gjorde att vi till sist förlorade finalen med 0-3.

Besvikelsen efter finalförlusten var mycket stor. Men när spelarna nu fått lite distans till det är de ganska nöjda med att vinna en silvermedalj i, vad som kallas, inofficiella SM.

Vi önskar IF Brommapojkarna lycka till i Europakvalet!

MFF:s trupp i Nike Premier Cup:
Josef Ahmad, Damir Becirovic, Delfin Dajaku, Skerdilaid Gashi, Fabian Gustafsson, Oscar Lewicki, Rasmus Lundquist, Tobias Malm, Edin Mehica, Marko Mitrovic, Tim Mårtenson, Simon Nordin-Lalehzar, Nikola Petkovski, Rasmus Sandén, Jetmir Useinovski, Georgios Papavramidis