Bovar Karim klar för Malmö FF!

Publicerad 24 maj 2002

För någon vecka sedan undertecknade Bovar Karim ett kontrakt som gör honom till Malmö FF: s spelare t o m 2005 och idag kom Feyenoord och Malmö FF överens.

Bovar kommer att ansluta sig till klubben så fort som möjligt. Han börjar träna med U-truppen under nästa vecka och är spelklar den 1 juli.

Vad säger Hasse Borg då om avtalet?
”Jag ser Bovar som en jättetalang med en fantastisk teknik. Han kan spela både yttermittfältare och anfallare. Nu får han chansen att visa upp sig för Tom Prahl och försöka slå sig in i förstauppställningen.”

Men affären kostar Malmö FF en slant. Aftonbladets hemsida spekulerade om sex miljoner?
”Det är fullkomligt nonsens. Jag kommenterar av princip aldrig övergångssummor men jag måste på något sätt dementera summan.

Ännu en spelare som återvänder till Sverige efter att som ung sökt lyckan som proffs utomlands
” Jag förstår att unga spelare vill försöka men samtidigt vet vi att det bästa är att man stannar kvar i Sverige och etablerar sig innan man söker lyckan utomlands. Vi försöker upprätthålla en livlina till spelarna även då de lämnat oss. Vi känner ändå att vi har ett visst ansvar. Bovar mår bra av att komma hem till släkt och vänner i Malmö. Han har potentialen att bli mycket bra.

Bovar Karim kommenterar det hela så här:

Grattis Bovar, hur känns det?
”Det känns bra, Malmö FF är en bra klubb och Hasse Borg har gjort ett positivt intryck. Jag hade andra anbud men Malmö FF känns rätt. Här känner jag alla och jag kan stan.”

Men du lämnade Malmö för Feyenoord för två år sedan. Varför stannar du inte kvar?
”Jag är arton år nu så det var dags att skriva A-lagskontrakt men jag visste att de skulle innebära att jag skulle få sitta på bänken stora delar av säsongen och så utvecklas man inte som fotbollspelare. Mitt första mål i Malmö FF är att ta en plats i A-truppen och sedan i U21-landslaget.”

Skall du bli proffs utomlands igen eller har du gett upp den tanken?
”Ha ha, naturligtvis satsar jag på att bli proffs i Europa igen. Men Malmö FF ger mig chansen att utvecklas och är en bra klubb att spela i. Man har ögonen på sig hela tiden. Men Malmö FF skall ha pengar om jag skall bli proffs igen därför skriver vi ett kontrakt på fyra år. Alla skall tjäna på det.”

Vad vet du om Malmö FF? Du såg dem spela mot Kalmar
”Jag vet att man haft lite otur i matcherna men andra halvlek mot Kalmar spelade man bra. De senaste matcherna har man tydligen spelat ännu bättre. Man har en bra mix av äldre erfarna och yngre hungriga spelare samt att Tom Prahl är en erkänt duktig tränare.”

Bovar Karim kom till Malmö FF som 13-åring från Kulladals FF och stannade i tre år innan han gick till Feyenoord som ungdomsproffs.