Bortasektionen blir ståplats!

Publicerad 07 maj 2009

Till söndagens match mot Djurgården kommer bortasektionen klassas som ståplats. Vi utreder också möjligheten att framöver bygga om.

När vi byggde Swedbank Stadion tog vi hänsyn till UEFA:s kommande krav om att maximalt tillåta 20% ståplats. För MFF innebär det ca 4800 platser och vi valde då att vika dessa för hemmaklacken, som trots allt besöker arenan upp till 15 gånger per år. Dock inser vi att detta skapat en del problem som inte är helt lätta att reda ut eftersom övriga arenor i landet inte är dimensionerade på samma sätt. Ännu, kanske man ska tillägga. Därför har MFF bestämt att klassa bortasektionen som ståplats och sätta priserna därefter. Eftersom U-21 är i antågande bygger vi inte om sektionen nu, och därför kommer bortasektionen fortfarande att ha stolar. Vi kommer däremot börja undersöka möjligheten att skapa en permanent lösning.

Direktförsäljning vid entrén för Djurgårdare.

Eftersom beslutet är sent taget kommer vi till söndagens match mot Djurgården sälja biljetter direkt i anslutning till entré G, som leder till bortasektionen. Biljettpris är 180 kr, dvs samma som för ståplatsläktaren.

Välkomna!