Bortaseger för P17, tuffare hemresa för P19

Publicerad 07 juni 2021 i Nyheter,Ungdom

MFF inledde årets P17 Allsvenskan Södra med en bortaseger mot Jönköpings Södra under helgen. Samtidigt reste P19 upp till Göteborg och åkte på säsongens första förlust.

Hugo Bolin under en träningsmatch inför säsongen.

Seger för P17

Malmö FF fick en lysande start på säsongen i P17 Allsvenskan Södra. I premiären borta mot Jönköpings Södra blev det seger 2–0. Nils Zätterström gav MFF ledningen efter en timmes spel och Zakariya Enow fastställde resultatet ett par minuter före slutsignalen. MFF radade upp vassa lägen utan att få utdelning för sitt fina spel. Istället fick J-Södra en straff med tio minuter kvar, Marcus Pettersson gick åt rätt håll och kunde samtidigt tryggt konstatera att bollen gick utanför. Nästa match för P17 är lördagen 12 juni mot FK Karlskrona borta.

Truppen:
Marcus Pettersson, Simon Lindfors, Nils Zätterström, Lass Hamawand, Adrian Neziri, Hugo Larsson, Elison Makolli, Robin Ottosson, William Åkesson, Raymond Adjei, Adrian Zendelovski, Wille Persson, William Nieroth Lundgren, Zakariya Enow, Liam Prica, Esim Mehmed.

Förlust för P19

För en vecka sedan inledde P19 säsongen med att ta en övertygande premiärseger hemma mot GAIS. Under lördagen var det dags för nytt Göteborgsmotstånd, när bortamatch mot IFK Göteborg stod på schemat. Trots stort bollinnehav var det hemmalaget som tog ledningen i den första halvleken och ökade på till 2–0 direkt i den andra. I den 85 minuten skruvade Markus Björkqvist in en hörna direkt i mål men närmare än så kom inte MFF som åkte på säsongens första förlust. Nästa lördag väntar hemmamatch mot Mjällby AIF.