BK Häcken – Malmö FF 2–4

Publicerad 01 oktober 2016 i Nyheter

MFF vände och vann i målrik match på Hisingen.

Matchen på Bravida Arena inleddes med farliga chanser åt båda håll. Först en rörig situation i Häckens straffområde efter frispark av Yotún. Sen en kontring på samma situation där Wiland fick göra sin första räddning för dagen. I den 13:e minuten kom ett fint ledningsmål till MFF. Yotún slog en frispark i sidled till Adu som skickade iväg ett magnifikt långskott som seglade in i mål.

Dessvärre kom en replik från hemmalaget omgående när John Owoeri nickade in 1-1 på hörna två minuter senare. Och strax därpå var vändningen fullbordad efter att Alexander Farnerud tog emot en långboll och sköt in 2-1. Efter ledningsmålet spelade BK Häcken tryggt och behärskat samtidigt som MFF hade svårt att hålla i bollen under längre perioder.

Likväl kom det en kvittering. Behrang Safari slog inlägg som Jeremejeff nickade fram till en ren Jo Inge Berget. Den norske anfallaren gjorde inga misstag och efter 33 minuter stod det 2-2, vilket också var resultatet när en fartfylld första halvlek blåstes av.

MFF fick fördel tidigt i den andra halvlek då BK Häckens Rasmus Schüller drog på sig två snabba gula och blev utvisad. Det numerära övertaget kom att även omfatta ställningen. Anton Tinnerholm slog ett lågt inlägg som Alexander Jeremejeff snyggt styrde vidare till 3-2 i den 60:e minuten. BK Häcken saknade krafter att hota på allvar och med tio minuter kvar utökade MFF ledningen till 4-2. Berget stod för inspel i straffområdet som Vindheim påpassligt hoppade över. Bakom honom fanns Tobias Sana som sköt in sitt första allsvenska mål i den himmelsblå tröjan.