Biljettsläpp 21 mars!

Publicerad 11 mars 2011

Den 21 mars klockan 10.00 släpper vi biljetterna till vårens matcher (Halmstad BK, Mjällby AIF, IFK Göteborg, Örebro SK och Helsingborgs IF).

Biljetterna säljs via Ticnet och man kan antingen köpa dem via ticnet.se eller via deras biljettservice på 077-170 70 70. Dessutom kan man köpa dem i MFF Shopen under ordinarie öppettider.

För MFFs medlemmar släpps biljetterna redan fredagen den 18 mars, kl 10.00 i shopen. Varje medlem äger rätt att köpa två biljetter per person och har fram till och med lördag på sig att utnyttja den förmånen.

 

Nyhet 1 – Höjd gräns för ungdomar
Nytt för i år är att vi höjer åldersgränsen för att räknas som ungdom till och med året man fyller 20 år (födda 1991 eller senare).

Nyhet 2 – Fler sektioner med ungdomsbiljett
Nytt för i år är även att vi infört ungdomsbiljetter på kortsidornas sittplatssektioner . (Samtliga matcher utom derbyt mot HIF). Välkommen nyhet för många äldre som ibland gärna tar med den yngre generationen på match och som inte känt sig hemma på familjeläktaren.

Nyhet 3 – Barnbiljett och nya priser på Familjeläktaren
För att underlätta för alla familjer har vi infört en barnbiljett på Familjeläktaren för åldrarna 6 – 12 år (födda 1999 eller senare). Vi har också sänkt priset på familjebiljetterna så att 2 vuxna och 2 barn kostar 400 kr till kategori 1 – matcherna (jämförpris 530 kr) och 550 kr till kategori 2 – matcherna (jämförpris 670 kr.)

Nyhet 4 – Sjungande Sitt även på Bobs hörna
I år klassar vi om sektion 7 och halva 8 till Sjungande sitt, även kallad Bobs hörna. (sedan tidigare är sektion 30 och halva 29 Sjungande sitt allmänt kallad Roys hörna). Det betyder att sektionerna är avsedda för supportrar som gillar att stå, sjunga och hoppa sig igenom matcherna. Har man biljett här får man alltså vara beredd på att stolsgrannarna inte sitter ned genom hela matchen.

– Vi har velat underlätta för kommande generationer MFFare genom att öka tillgången på biljetter för de yngre. Samtidigt hade vi ett otroligt tryck efter biljetter på Sjungade sitt förra året och då kändes det naturligt att öppna upp Bobs hörna också, säger Per Welinder, MFFs kommunikationschef.

I övrigt har vi justerat priserna något på samtliga sektioner för att få en bättre spridning på biljettpriserna. Det innebär högre pris på de absolut mest attraktiva biljetterna till de allra hetaste matcherna, och något lägre pris på t.ex. kortsidorna.

– Vi märker redan nu ett stort sug efter årets biljetter, berättar Welinder. Vi har börjat få in förfrågningar på gruppbiljetter från skolor och klubbar i Fotbollsnätverket. Vill man ha loge till derbyt är det väntelistan som gäller och det finns bara några hundra klubbstolar kvar.

Årskortsförsäljningen har gått upp och det är redan närmare 1500 sålda på ståplats vilket gör försäljningen redan passerat förra årets siffra, trots att man normalt säljer dessa biljetter de sista veckorna innan hemmapremiären. Denna sektion är extra intressant att hålla ögonen på eftersom den byggs om till sittplats i Europaspelet och då bara rymmer 3000 platser.

– Här tror jag vi kommer se en ökad försäljning framöver. Vill man vara säker på en plats här om vi går vidare i Europaspelet kommer det krävas årskort, menar Welinder.


Klicka här för att läsa mer om biljetter och årskort