Bildspel från årsdagen

Publicerad 25 februari 2011

Igår den 24:e februari högtidlighöll vi som bekant vår årsdag genom att dels lägga blommor på den plats där MFF bildades och dels lyssna till ett vackert hyllningstal till föreningen av styrelseledamot Bo Malmqvist. Dessutom så graverade vi in ännu ett guldår – 2010 – på GULD-trappan på Swedbank Stadion och till sist så avslutades dagen med att våra medlemmar fotograferades tillsammans med SM-bucklan i MFF Shopen.

Nedan finner ni bilder och en film från dagen samt Bo Malmqvist tal i sin helhet:

Filmen i större format, mer reportage och filmer finner du på MFFtv
 

”MFF:are!

Den 6 mars 2010 samlades många av oss här för att sätta upp en plakett till minnet av MFF:s tillkomst. I dag har vi samlats, dels för att fira MFF:s födelsedag och dels för att hedra de 19 unga grabbar som just detta datum, på just denna plats, träffades för att starta en fotbollsklubb.

Föreningen fick som bekant namnet Malmö Fotbollförening och under föregående år firades vårt 100-års jubileum med flertalet evenemang och som avslutning på året tog vi vårt 16:e SM-guld. Vilket jubileumsår det blev!

För att återknyta till grabbarna som samlades här 1910 kan vi undra, med tanke på den tid som gått och med all utveckling som skett under hundra år, har vi som lever i dag något gemensamt med dom?

Ja, nämligen kärleken till fotboll i allmänhet, och till MFF i synnerhet. Det är Malmö FF som knyter oss samman.

Att slå vakt om traditionerna är oerhört viktigt. En förening utan historia är ingenting, och MFF har sannerligen en historia som vi skall vara stolta över.

Som avslutning vill jag i dag sända en tanke till vår äldste levande spelare, även han 101 år, nämligen Andreas Nilsson. Jag säger som Andreas skulle ha sagt; ”Tack grabbar, för att ni startade upp vårt MFF. Jag lyfter på kepsen för er och MFF på 101 årsdagen.”