Besiktas JK – Malmö FF 0–1

Publicerad 13 december 2018 i Matches

Strålande prestation gav seger och avancemang till sextondelsfinal i UEFA Europa League.

I den direkt avgörande matchen i UEFA Europa Leagues grupp I mellan Besiktas JK och MFF satte hemmalaget fart direkt på ett röststarkt Besiktas Park. I den 9:e minuten skapade turkarna oreda i MFF:s straffområde och spelade sig fram till dubbla ramträffar genom Necip Uysal och Vágner Love. Efter den energiska starten gick tempot ner och MFF började komma in i matchen. I perioder svarade laget för ett imponerande passningsspel, bland annat löste mittfältseleganten Fouad Bachirou många pressade situationer på ett föredömligt vis.

I den 23:e minuten skapade MFF sin första målchans. Bollen hamnade ute till vänster hos Sören Rieks som tog några kliv inåt och avlossade ett tungt skott, men över ribban.

I den 30:e minuten rann Besiktas igenom MFF-försvaret men i sitt friläge sköt Mustafa Pektemek bollen utanför.

I den 36:e minuten fick MFF en jättechans på hörna. Arnór Traustason slog den i en ypperlig yta och Rasmus Bengtsson nådde högst, men mittbacken nickade över. Frånsett Besiktas ramträffar var det utan tvekan matchens så långt främsta möjlighet.

MFF började bra direkt efter pausen och skapade ett fint anfall som slutade med skott av Markus Rosenberg. Loris Karius i Besiktas-målet räddade med viss möda till hörna. På den efterföljande hörnan nickade Lasse Nielsen men utan att pricka målramen.

I den 51:a minuten kom utdelningen. En genomskärare från Markus Rosenberg i djupet till Marcus Antonsson, som efter några tillslag i farten iskallt placerade in ledningsmålet. Fenomenalt samarbete från anfallsparet!

Nio minuter senare var det nära utökning. Rasmus Bengtsson sköt över efter att Markus Rosenberg serverat honom en nick snett inåt bakåt från den bortre stolpen.

I den 65:e minuten visade domaren ut hemmaspelaren Ricardo Quaresma. Den portugisiske landslagsmannen stämplade Franz Brorsson i låret och tilldelades ett rakt rött kort. Brorsson blev liggandes i plågor, men kunde spela vidare efter läkarvård.

I den 72:a minuten kom nästa möjlighet att utöka. Från nära håll styrde Sören Rieks bollen mot den bortre stolpen. När den i sakta gemak färdades genom luften såg den ut att kunna hamna i mål, men gick istället tätt utanför.

Besiktas fick en utomordentlig chans att kvittera i den 88:e minuten. MFF-försvaret lyckades inte få undan bollen och en motståndare rann igenom, men i friläget kom Johan Dahlin ut och gjorde sig stor. En matchavgörande parad av målvakten i ett minst sagt kritiskt läge.

I den 92:a minuten stormade MFF upp i en kontring som ledde till en målchans för Anders Christiansen. I fritt läge träffade danskens skott rakt på Karius och på returen försökte han sig på en cykelspark som gick tätt utanför. Nära.

Minuten därpå var en kommunikationsmiss i försvaret nära att ställa till det. Brorsson avvaktade och Dahlin kom inte ut. Istället kom en motståndare igenom och sköt, men via ribban och ut över kortlinjen.

Några minuter senare blåste domaren i pipan och förkunnade att matchen var slut. En oerhörd prestation och MFF är vidare till sextondelsfinal i UEFA Europa League. Härnäst: lottning på måndag! 
Mål
Malmö FF: Antonsson (51’) 

Varningar
Besiktas JK: Uysal (61’) 

Utvisningar
Besiktas JK: Quaresma (65’)

Laguppställning
Johan Dahlin
Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari (55’ Brorsson)
Arnór Traustason (75’ Christiansen), Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Sören Rieks (80’ Larsson)
Marcus Antonsson, Markus Rosenberg

Ersättare: Walter Viitala, Eric Larsson, Carlos Strandberg, Guillermo Molins, Anders Christiansen, Romain Gall, Franz Brorsson

huvudpartners

officiella partners