Berget tillbaka med huvudroll

Publicerad 28 juni 2020 i Herr,Nyheter

Jo Inge Berget fick hoppa in i 2–2 matchen mot AIK, hans första framträdande i Allsvenskan för säsongen. Då blev det ett mål och en fixad straffspark.
– Jag skulle önskat att det blev tre poäng men det var en riktig fajt, sa norrmannen efter matchen.

Han har saknats i de inledande matcherna i Allsvenskan på grund av en skada som hämmat honom på försäsongen. Borta mot AIK fick Jo Inge Berget hoppa in i den 58:e spelminuten och göra sitt första framträdande i serien för säsongen.

– Det är skönt att spela igen. Jag fick ju tio minuter i cupen i torsdags men det här var en helt annan match att kliva in i. Jag skulle önskat att det blev tre poäng idag men det var en riktig fajt. Det är klart att det är en styrka att hämta upp ett underläge men samtidigt så sitter man med en känsla här nu av att vi borde ha vunnit den här matchen.

Jo Inge Berget klev in precis efter att AIK ökat på sin ledning till 2–0 och kom in med ny energi till laget. Efter bara tio minuter på planen hamnade norrmannen i målprotokollet. En straffretur till så viktiga reduceringen 1–2.
 
– Både jag och Isaac vräker oss fram på returen, vem som gör det är mindre viktigt så länge bollen bara går i mål. Jag tror faktiskt vi båda träffar bollen så jag blev lite orolig först att vi förstörde chansen för varandra.

Malmö försökte lägga i ännu en ny växel men det var en tung plan som tvingade Malmö FF att anpassa sitt spel efter förhållandena. Jo Inge Berget tyckte efter matchen att man gjorde det bästa av situationen.

– Det var inget finspel och de valde att dra ner tempot rejält. Så det var väl inte för att vi spelade så fint som vi kom tillbaka in i matchen utan det var mest ren vilja. Men det är ett styrkebesked det också.

När matchklockan närmade sig 90 minuter var det dags för JIB att kliva in i handlingarna igen. En perfekt avvägd djupledsboll av Tim Prica och norrmannen satte fart, ryckte sig loss men blev neddragen precis i skottögonblicket och Malmö FF tilldelades sin andra straffspark i matchen. Isaac Kiese Thelin valde den här gången att byta hörn och satte 2–2 och en poäng till vardera lagen. Nu väntar Djurgårdens IF hemma på onsdag.

– Vi känner nog att vi har tre matcher i rad utan full pott och det räcker inte. Vi ser att det finns andra lag eller i alla fall något annat lag som tagit full pott så det är bara att köra på och så tar vi en vinst.

huvudpartners

officiella partners