Berget: ”Sån här fotboll alla vill spela”

Publicerad 14 februari 2016 i Nyheter

Trots ett stort bollinnehav för MFF såg söndagens träningsmatch mot Brøndby IF ut att sluta 0-0, men så i den 83:e matchminuten kom matchens enda mål genom Jo Inge Berget. Anton Tinnerholm tog en lång löpning längs sin högerkant och spelade in bollen i straffområdet till Jo Inge Berget som elegant och distinkt dunkade upp den i nättaket. 

– Det är ett fint mål. Anton spelar ut bollen på högerkanten till Rodic som spelar tillbaka till Anton som tar sig ner mot straffområdet. Jag kommer lite sent in i boxen men Anton spelar in bollen snett-inåt-bakåt och jag får till en bra träff och får se den gå in uppe i krysset. Som sagt: ett fint mål, säger Jo Inge Berget.

Bara någon minut tidigare hade MFF-anfallaren ett jätteläge men han väntade för länge med sitt avslut och när han väl sköt var det ur en snäv vinkel. Målvakten lämnade dock retur och därefter fick Eikrem, Kjartansson och Yotún varsitt läge att sätta dit bollen men uppoffrande Brøndby-spelare såg till att hålla bollen borta ifrån nätmaskorna.

– Jag får en bra boll av Magnus och jag hade läge att avsluta direkt men så såg jag att försvararen kastade sig mot mig så jag fick hålla in mitt skott och då hann fler försvarare blockera min skottvinkel. Sen blev mitt skott blockerat, Magnus skott blir blockerat, Vidars skott blir blockerat och sen även till sist Yotúns avslut. Där ska vi göra mål, säger Jo Inge Berget och fortsätter:

– De senaste matcherna har vi varit väldigt trygga bakåt vilket gör att vi kan stå högre upp och när vi väl vinner bollen har vi en kortare väg till mål. Vårt passningsspel sitter bra idag och vi hittar varandra på ett fint sätt vilket gör att vi kan öppna upp ytor för varandra. Dagens match var helt klart ett steg i rätt riktning, för det är sån här fotboll vi alla vill spela. Idag var det väldigt roligt att spela.

Nästa helg drar Svenska cupen igång, känner du att laget är redo?
– 
Ja. Det var skönt att få en seger idag. Vi har nu mött tre väldigt bra lag och vi har kunnat visa upp att: när vi spelar bra så är vi ett väldigt bra lag. Klara vi bara att att göra samma prestation i de kommande matcherna så ska vi vinna gruppen. Vi vill väldigt gärna vinna cupen i år så att vi kan spela ute i Europa till sommaren. Vi måste ta alla matcherna på största allvar och se till att ta oss mot pokalen.

Hur viktigt var det för dig att göra mål idag?
– 
Som offensiv spelare är det självklart skönt att få göra mål. Nu har jag gjort årets första mål, vilket gör att jag slipper att gå runt och tänka på det. När du väl gjort det första målet brukar de andra målen också komma och jag hoppas att det kommer mer snart. 

huvudpartners

officiella partners