Berget: ”Räcker inte att göra det bra”

Publicerad 14 september 2021 i Herr,Nyheter

Efter 0–3 hemma mot Juventus var Jo Inge Berget besviken över avslutningen av första halvlek. Men viktiga lärdomar finns att dra.

Med din erfarenhet från Europaspel, hur lyder din första analys av den här matchen?

– Första 43 är bra. Vi är lite naiva, har lite otur på det första målet, men vi gör det okej. Sen rinner det iväg. De två målen dödar oss. På den här nivån blir man straffad.

Hur kändes det under den positiva perioden i första halvlek?

– Vi kände att vi skapade lite. Vi gör det som sagt bra fram tills slutet av första halvlek. Men det räcker inte att göra det bra på den här nivån. Man måste göra det perfekt.

Att gå in till omklädningsrummet med 0–3 i paus är tufft. Hur tacklade ni det mentalt?

– Det är klart att det är svårt att göra fyra mål på Juventus så det är två minuter som dödar matchen för oss.

– Det var inte kul. Vi hängde lite med huvudena. Vi fattade så klart att det skulle bli svårt. Men sen handlade det om att fokusera på att fortsätta prova vårt spel och undvika att släppa in fler. Det lyckas vi med men vi är ändå ett par nummer för små idag.

Hur tycker du att vi hanterade den andra halvleken?

– Jag tycker ändå att vi kommer ut och ger det vad vi har. Det rinner inte iväg. Vi håller det där och det är viktigt för det hade inte varit kul om det fortsatt.

Vad ska vi ta med oss från den här matchen?

– Att vi ändå klarade att skapa lite i första halvlek. Och en reality check på att om man blundar till på den här nivån så rinner det till. Det har vi inte råd med.

huvudpartners

officiella partners