Berget om målhoppet, vrålet och varningen

Publicerad 12 juli 2016 i Nyheter

Jo Inge Berget hade ett mål bortdömt och en nick i ribban innan han lyckades sätta bollen i nät i måndagens match mot Örebro SK. Målet gav MFF segern och målskytten firade med, enligt honom själv, matchens högsta hopp.

Det var i den 52:a minuten som Enock Kofi Adu hittade Jo Inge Berget med en vacker långboll. Norrmannen blev friställd och avslutade kyligt med ett hårt skott till vänster.

– Det är en fantastisk passning av Adu. Han får mycket tid på mitten och jag vet att han har en bra fot. Så jag påbörjar löpningen och får en perfekt boll. Det var fint att se den gå in, säger Jo Inge Berget.

– Det har varit några matcher utan mål. Jag har inte haft det flytet jag hade innan. Idag hade jag möjlighet att göra ännu fler mål så jag hoppas att det lossnar nu.

Berget firar sitt 1-0.

Du gjorde ett riktigt skutt efter målet. Är det en ny målgest eller bara något spontant?

– Det är dagens högsta hopp. Jag vet inte vad som hände. Det var fint att göra ett mål och hoppet var väl inget jag hade planerat. Men det ser bra ut på bild så jag får börja med fler sådana saker.

Och sen kom det klassiska vrålet efteråt också. Var är det du skriker egentligen?

– Det är inte mycket jag säger. Jag bara skriker. Och det ser ju bra ut på bild det också.

Jo Inge Berget gjorde inte bara mål utan blev också varnad för vad domaren uppfattade som en filmning.

– Det är tråkigt att jag får gult kort. Det är kontakt, även om domaren inte nödvändigtvis behöver blåsa frispark.

Har du blivit varnad för filmning förut?

– Det har jag. Men det var några år sedan. Då var det en ordentlig filmning och inget att snacka om men det är något jag lagt av med nu.

Dina svärföräldrar var på besök och såg matchen från läktaren. Känns det jobbigt att få en sådan varning inför deras ögon?

– Haha, ja, man borde ju göra ett bra intryck. Men jag hoppas att de kommer ihåg målet istället.

huvudpartners

officiella partners