Berget inför Falkenberg: ”Trivs med att löpa och kriga”

Publicerad 23 september 2015 i Nyheter

Jo Inge Berget vet hur man gör mål på Falkenberg. Vid vårens möte dunkade han in reduceringsmålet i den oavgjorda bortamatchen. Idag ser han däremot inget annat än tre poäng framför sig.

MFF kommer senast från en vinst borta mot Djurgården där det var hårt slit snarare än skönspel som gav de tre poängen. Jo Inge Berget kunde njuta av segern ändå.

– Det var inte en match där vi spelade sinnessjukt bra direkt. Vi hade inte många chanser och spelade inte fint. Det blev mycket krigande och det var skönt att vinna på det sättet.

Du har gjort dig känd för att vara någon som löper och krigar matchen genom. Trivs du med att spela sådana matcher?

– Jag har blivit flyttad ut på kanten och där blir det mer löpning och andra saker som är viktiga. Det har blivit en del av spelet för mig och jag trivs med det. Det är skoj att supportrarna uppskattar det. Klart att de gillar när det smäller och löps mycket.

Vid vårens möte mot Falkenbergs FF byttes Berget in tidigt i matchen när Agon Mehmeti gick ut skadad. Efter ett fint instick från Magnus Wolff Eikrem fick han bollen i snäv vinkel, från vilken han dunkade in reduceringsmålet 1-2 i matchen som slutade 3-3.

– Jag minns att det var en dålig förstahalvlek. Vi spelade bra i andra men fick bara en poäng. Det var en av matcherna där vi borde ha vunnit.

Hur ska det bli vinst ikväll?

– Vi har ibland kanske tagit lite lätt på matcherna mot sämre motstånd. För att vinna den här matchen ska vi fortsätta på samma sätt som vi har gjort på sistone. Vi ska göra jobbet och om vi gör det så vet vi att vi är bättre. 

Malmö FF – Falkenbergs FF
Swedbank Stadion
Onsdag 23/9 kl 19:00
Köp biljetter

huvudpartners

officiella partners