Berget efter nederlaget i toppstriden

Publicerad 20 oktober 2019 i Nyheter

Jo Inge Berget summerar 2–0-förlusten mot Hammarby IF.

– Vi förlorar med 2–0 vi är inte bra nog idag. Vi har mycket boll men lyckas inte skapa så många farliga lägen. De är giftiga framåt och deras första mål kommer olägligt för oss. Andra halvlek börjar vi bra och har mycket press på dem, får ett mål bortdömt och sedan släpper vi in ett onödigt mål på slutet.

– Det är kanske ingen 2–0-match men det är ingen bra insats av oss, säger Jo Inge Berget efter matchen mot Hammarby.

MFF hade över 60 procents bollinnehav och hade fler skott på mål än sina motståndare – men spelmässigt fick laget inte riktigt till det.

– Vi kände att vi hade ett visst tryck i den andra halvleken. Vi vinner bollen högt ett par gånger och fyller på med mycket folk i straffområdet. Men det blev bara nästan för oss idag. De var snäppet vassare när de anföll och vi skulle varit bättre än vad vi var helt enkelt.

I en jämn allsvensk toppstrid är MFF ett av fyra lag med 59 poäng. Bara målskillnad gör att Hammarby för tillfället leder serien med två omgångar kvar.

– Man skulle helst av allt haft det i egna händer men vi behöver hjälp av andra lag. Nu går vi för full pott de sista två omgångarna och ska försöka göra en del mål också. Det kan bli viktigt i slutändan.

huvudpartners

officiella partners