Berget: ”Ett riktigt bra resultat”

Publicerad 08 augusti 2019 i Nyheter

Jo Inge Berget ger sin syn på 3-0-segern mot HSK Zrinjski.

– Det känns bra, det var en bra match i dag och vi gör mycket rätt på plan. De har några lägen, särskilt friläget vid 0-0 som kunde slutat värre. Men bortsett från det så tycker jag att vi gör en bra match och vinst med 3-0 i första mötet är ett riktigt bra resultat, säger Jo Inge Berget efter matchen.

MFF tog tag i taktpinnen direkt från avspark, hade klart störst del av bollinnehavet och släppte till få chanser. Jo Inge Berget lyfte fram lagets inställning och passningsspel efter torsdagskvällens seger.

– Vi var fokuserade i dag, både presspelet och passningsspelet är bra. De låg djupt i plan men vi fortsatte att spela runt och kom till många chanser. Tappade vi bollen så vann vi tillbaka den snabbt igen.

MFF hade med sig en 1-0-ledning efter den första halvleken. Efter halvtidsvilan kom sedan både 2-0 och 3-0 inom loppet av åtta minuter. Vid det tredje målet testade Berget ett skott från distans och Sören Rieks stötte sedan in bollen ur snäv vinkel efter en retur från gästernas målvakt.

– Det var fint att se den gå in, 3-0 är så klart mycket bättre än 2-0. Det blir spännande att åka ner till returmötet men jobbet ska göras där också. Det kommer bli en annorlunda match, mycket med tanke på värmen. Det känns bra att ha med sig det här resultatet men vi ska försöka vinna även den matchen.

huvudpartners

officiella partners