Bengtsson: ”Vi måste minimera de enkla misstagen”

Publicerad 05 juli 2015 i Nyheter

Efter en längre tids skadofrånvaro var Rasmus Bengtsson åter med i startelvan när Malmö FF spelade borta mot IFK Norrköpingen. Mittbacken spelade hela matchen när Malmö FF föll med 3-1 på ett kokande varmt Nya Parken.
– Jag tycker att vi förtjänar minst en poäng, även om vi inte gör en superbra match så känns det som att vi inte ska förlora, säger Bengtsson.

– För mig personligen så kändes det bra trots att jag varit borta i några veckor. Jag är mest irriterad att vi inte kommer härifrån med några poäng.

Hur ser du på matchen?

– Det är väldigt frustrerande så här direkt efter matchen. Jag tycker att vi förtjänar minst en poäng, även om vi inte gör en superbra match så känns det som att vi inte ska förlora, berättar Rasmus Bengtsson och fortsätter:

– Vi får en perfekt start då vi tar ledningen tidigt i matchen. Sen kvitterar de genom en hörna där bollen studsar helt rätt för dem och precis innan halvtidsvilan får de en straff. Precis innan de får sin straff har vi ett friläge där det lika bra hade kunnat vara vi som gjort 1-2. I den andra halvleken har vi en del bra lägen men det ville sig inte riktigt utan vi kändes omständiga i uppspelsfasen och när vi skulle ta avslut där vi istället valde att passa runt.

Rasmus Bengtsson fick tillsammans med sin mittbackskollega, Erik Johansson, tampas mot Norrköpings stora anfallare Emir Kujovic under hela matchen – en kamp som Bengtsson tyckte att han och Erik Johansson vann.

– Emir hade sitt straffmål men annars tyckte jag att vi hade bra koll på honom.

På lördag väntar Örebro SK hemma på Swedbank Stadion och Bengtsson vill se ett MFF som minimerar de enkla misstagen bakåt och är mer resoluta i anfallsspelet.

– Vi saknar det där sista i vårt spel: tajmingen i våra uppspel, hur vi ska hitta in med våra instick i motståndarnas straffområde så att vi sätter dit avsluten. Och där bak ska vi minimera de enkla misstagen. Sakerna som jag nu listade är inget som du kan träna dig till, utan det kommer genom matchning och det känns mer som tillfälligheter. 

huvudpartners

officiella partners