Bengtsson: ”Hoppa och sjung för oss”

Publicerad 21 oktober 2015 i Nyheter

Mittbacken vill se ett kokande Stadion och ett aggressivt MFF till den viktiga matchen mot Shakhtar Donetsk. Hans egen uppgift är att hålla motståndarna fortsatt mållösa.

– Vi måste vara tajta, väldigt aggressiva och göra som vi gjorde i framför allt kvalmatcherna. Men det kommer bli tufft. Shakhtar är ett bättre lag än både Celtic och Salzburg så vi kommer sättas på test, säger Rasmus Bengtsson.

Jämfört med matcher som PSG och Celtic borta såg det ändå stabilt ut i inledningen mot Real Madrid. Hur uppfattade du det själv?

– Första halvlek var taktiken att ligga lågt och kompakt. Vi lyckades hyfsat även om jag tycker vi är bättre i andra där vi spelar högre upp. Jag hoppas vi kan spela mot Shakhtar så som vi avslutade mot Real.

– Men det är ett väldigt bra lag – titta på deras spelare. För mig så är de egentligen favoriter, sett till pappret. Men vi tror att vi kan få med oss något här hemma, säger Rasmus Bengtsson.

Mittbacken har själv varit skadad från och till under säsongen. Men nu känner han sig i bättre form än på länge.

– Det har varit skönt att få träna en hel vecka på raken. Det var längesen. Det är skönt för rytmen att träna och inte bara vila och återhämta sig. Så det känns bra.

Hur viktigt blir publikstödet ikväll?

– Det är klart att det är extremt viktigt. Man tänker på Celtic och Salzburg när det ringde i öronen när man kom in i omklädningsrummet efter matchen. Det blir som en extra gubbe på plan. Det är klart att man höjer sig.

– Gör det ni gjort innan, hoppa och sjung så ska vi försöka lösa det på planen!

huvudpartners

officiella partners