Bengtsson: ”En jämn och ganska tuff match”

Publicerad 14 juli 2019 i Nyheter

Det blev en poäng i bortamötet med Djurgårdens IF. Här ger Rasmus Bengtsson sin syn på matchen.

– Vi tappar ledningen och det är klart att vi hade velat ta med oss alla tre poäng. Men sett över 90 minuter är det en jämn, ganska tuff och bra fotbollsmatch och 1-1 känns väl rättvist till slut, säger han efter matchen.

Guillermo Molins gav MFF ledningen i den 57:e minuten med ett avslut från nära håll. Men Djurgården kom tillbaka och kvitterade drygt tio minuter senare och 1-1 stod sig sedan matchen ut.

– Jag tycker att vi hade många bra omställningslägen under matchen men saknade lite kvalitet vid sista passningen. Om vi hade varit lite bättre där så hade vi kunnat skapa fler riktigt bra lägen.

– I andra halvlek fick vi vår ledning och då blev det att Djurgården tryckte på offensivt eftersom de inte hade något att förlora i det läget. Tyvärr blev följden att vi tappade lite momentum trots att vi gjort mål.

Resultatet 1-1 innebär att MFF nu spelat 14 raka matcher i Allsvenskan utan förlust. Serieledningen är intakt med 35 inspelade poäng efter 16 omgångar.

– Det hade som sagt varit extremt skönt med tre poäng idag men samtidigt så leder vi fortfarande serien. Kan man spela oavgjort här och sedan vinna hemma så ser det bra ut ändå. Det är bara att köra på.

huvudpartners

officiella partners