Bengt Madsen om gårdagens händelse

Publicerad 29 april 2005

Malmö FF:s ordförande Bengt Madsen kommenterar gårdagens konfrontation mellan Malmö FF:s fredliga supportrar och den danska ”huliganpolisen”

”I Sverige skulle man inte tillåta den här typen av agerande av en myndighet vars uppgift är att upprätthålla ordning, inte skapa oordning. Det är beklagligt att det bland dessa så kallade poliser finns individer som inte drar sig för att slå oskyldiga supportrar ja till och med kvinnor och barn blev drabbade av deras framfart.”

”Jag satt själv på huvudläktaren och såg hur de danska publikvärdarna gick in i Malmö FF: s klack. Bakom kommer ett gäng, som jag uppfattar det, huliganer och börjar slåss hej vilt på allt och alla med tillhyggen som vi inte uppfattar vad det är. När jag nu i efterhand får reda på att det är civilt klädda poliser som slagit vilt mot fredliga supportrar blir jag bestört. Under hela matchen fram till denna händelse har man inte gjort annat än att ljudligt stöttat laget på bästa sätt.

Malmö FF tar fullständigt avstånd från det inträffade och kommer att samla in bevis för att få en klar bild över hela händelseförloppet. Om det är så här dansk polis tänker agera även i framtiden så kommer danska fotbollsarenor att kraftfullt tappa besökare.

I Sverige skulle man inte tillåta den här typen av agerande av en myndighet vars uppgift är att upprätthålla ordning, inte skapa oordning. Det är beklagligt att det bland dessa så kallade poliser finns individer som inte drar sig för att slå oskyldiga supportrar ja till och med kvinnor och barn blev drabbade av deras framfart.

Malmö FF: s kansli har blivit fullkomligt nerringt av upprörda människor som var på plats igår. Det är allt från sponsorer till barnfamiljer.

Det säger sig själv att ett sådant här beteende är inget annat än en stor skandal. Jag hoppas att man kan få fram så mycket bevis, att de inblandade tar sitt ansvar och att de drabbade vidtar nödvändiga åtgärder, dock utan batonger, och anmäler övergreppen gentemot dessa upprätthållare av lag och ordning. Jag kommer att ta upp frågan i ledningen för Royal Leagues där jag sitter med.”

Bengt Madsen

Ordförande Malmö Fotbollförening