Bengt Madsen fick årets Pegasus

Publicerad 10 mars 2010

På jubileumsfesten i lördags fick Malmö FF:s hedersordförande Bengt Madsen ta emot ett fin utmärkelse av Malmöidrottens Samorganisation ordförande Leif Almö, nämligen Årets Pegasus 2009.

Årets Pegasus 2009 tilldelades Bengt Madsen med motiveringen:

”Såväl nationellt som internationellt har denne person gjort sig känd som en stark representant för sin sport.
Att vara ledare i en ideell förening är ibland hårdare än att vara ledare i näringslivet, att vara stark ledare kan dessutom vara riktigt tufft! Det har denne person fått känna på men så är det när man ibland även vågar ta obekväma beslut. Men har man i tio år varit vice ordförande i landets största specialförbund,  ordförande för elitföreningarna i femton år och ordförande i elva år i dagens jubilerande förening då kan man lugnt konstatera att man gjort ett bra och gediget arbete.

Och utan en obändig vilja och förhandlingsvana att hans förening skulle få en ny ultramodern arena 2009 hade vi troligen inte firat här idag! Och som en liten extra knorr: Årets Pegasus har även varit inbjuden och drucket te med Japans kejsare och då kan jag som Generalkonsul för Japan bara utbrista: Det finns ingen värdigare än numera hedersordföranden i Malmö FF,  Bengt Madsen.

Därför, välkommen fram Bengt och ta emot MISO´s utmärkelse Årets Pegasus 2009. DEN HAR DU VÄL FÖRTJÄNAT!”

Årets Pegasus
Utmärkelsen Årets Pegasus delas ut till person som med idrotten som bas satt Malmö på den nationella och internationella kartan.  Bland pristagare genom åren kan nämnas: Percy Nilsson för hans Malmö Redhawks och Malmö arena, Tina Leesment Berger för hennes fantastiska arbete med Malmöflickorna både hemma och ute i världen, Ilmar Reepalu för hans framsynta stöd att Malmö skulle få två nya paradarenor, Dan Olofsson för bland annat hans och hustruns megaprojekt Star School i Sydafrika. Lynn Ljungberg som gav Malmöidrotten Mästaregalan vilken uppmärksammades i hela landet. Gunnar Ericsson som gett  Malmö internationella fältritttävlingar, skateboardbana i världsklass och mycket mer. Zlatan Ibrahimovic, inte för att han är en världsspelare utan för att han stärkt Malmös profil globalt. Sök Zlatan plus Malmö på Google och ni får över 4,4 miljoner träffar.

Källa: malmo.com