”Bengal” kostar Malmö FF pengar och Fair- Playpoäng

Publicerad 08 april 2003

Fram till den 85 minuten så hade Malmöpubliken högsta poäng hos delegaten från Svenska Fotbollförbundet. Men en inkastat nödbloss drog ner betyget. Dessutom kostar det Malmö FF pengar och Fair-Playpoäng.

Förutom den uppenbara brandrisken som ett kastat nödbloss innebär så innebär den kostnader för föreningen. Löparbanan kan behövas lagas och dessutom får Malmö FF troligtvis böta 10.000:-. Pengar som naturligtvis kan användas till mycket vettigare saker.

Dessutom är det så att om Sverige får en extraplats i UEFA-cupen så är det bestämt att det lag som får högst Fair-Playpoäng tilldelas denna plats oavsett placering. Rent teoretiskt så kan en sådant här tilltag äventyra en sådan plats för Malmö FF.

Alla Allsvenska matcher videofilmas i år och sent igår kväll satt polisen tillsammans med representanter för föreningen och granskade materialet för att kunna identifiera personen som kastade. Lyckas man riskerar denna person att avstängas från all svensk elitfotboll i två år samt få betala böterna. Är personen medlem i Malmö FF kommer han dessutom att uteslutas från föreningen. Har någon sett någonting som kan vara till hjälp så får ni gärna ta kontakt med föreningen.

MFF Support meddelar, via sin ordförande Peter Åhlander, att man naturligtvis tar avstånd från det inträffade och kallar det för ”idiotisk tilltag som kostar Malmö FF pengar”. Om det skulle visa sig att personen som gjort det är medlem i MFF Support så kommer han att uteslutas ur föreningen.