Beijmo: ”Det är många saker som klaffar”

Publicerad 12 augusti 2020 i Herr,Nyheter

364 dagar efter att han presenterades på lån återvänder Felix Beijmo till Malmö FF, den här gången på ett tre och ett halvt år långt kontrakt.
– Jag har längtat efter att det ska bli klart och nu känns det oerhört bra. Det finns många faktorer som gör att jag vill komma tillbaka till MFF, säger den 22-årige högerbacken.

Vad är det med MFF som gör att du vill återvända?

– Jag vet vad klubben står för och jag känner många av grabbarna från när jag var här förra gången. Malmö FF har ambitioner att vinna titlar, spela ute i Europa och klubben är målmedveten i allt man tar sig för. Det rimmar bra med min personlighet och professionalitet.

Du var här i höstas och kunde lära känna föreningen. Vilka intryck fick du från din tid då?

– Framför allt det jag var inne på. Sättet föreningen arbetar på går inte att jämföra med något annat i Norden. Proffsigheten och alla runt om, allt från de i staben kring laget till folket på kontoret. Man märker direkt i kontakten med MFF att de vill göra allt på ett seriöst sätt. Klubben, staden och supportrarna har ambitioner och strävar alltid efter att bli bättre. Det motiverar väldigt mycket.

Du gjorde avgörande 1-0 hemma mot IFK Göteborg i höstas. Hur ser du tillbaka på den matchen?

– Att vinna med 1-0, göra det avgörande målet och hålla nollan och dessutom göra en bra insats generellt, det var fantastiskt kul. Göteborg är en stor rival. Det är inte varje dag en högerback får glida på knäna framför supportrarna. Men förhoppningsvis är det något som kommer ske lite oftare när jag kommer tillbaka och allt är som vanligt igen med publik på matcherna.

Apropå den speciella situationen som råder just nu, vad tänker du om det?

– Ur synvinkeln att spela fotboll är det fruktansvärt tråkigt. Fotboll ska spelas inför supportrar. Helst så många som möjligt för stämningens skull. Supportrarna i Malmö är otroliga med stämningen som är på Stadion. Klart vi saknar dem och längtar till att allt går tillbaka till det normala. Men samtidigt finns det de som är utbildade med kompetens om det här som händer och det handlar om att acceptera deras beslut. Vi får invänta besked och hoppas att det löser sig så fort som möjligt.

Hur var det att bo i Tyskland under pandemin?

– Generellt var det lite hårdare än i Sverige. Väldigt mycket var stängt under lång tid, restauranger och butiker och sånt. Länge var det bara matbutikerna och bensinmackar som hade öppet. Det var munskydd och plasthandskar när du handlade i butiken. Det funkade rätt bra men nu har de släppt på restriktionerna lite grand och sakta återgått mot en lite mer vanlig vardag.

Hur var tiden i Tyskland?

– Jag skulle ljuga om jag säger att jag ser tillbaka med jättepositiva ögon. Men jag har utvecklats som person och fotbollsspelare, sedan hade jag hoppats på mer. Jag tar med mig det jag kan och lämnar resten bakom mig. Nu blickar jag framåt och fokuserar på att vara här i Malmö.

Till skillnad från lånet i höstas kommer du hit på ett 3,5-årskontrakt den här gången. Vad har det för betydelse?

– Det var så vi ville ha det, båda parter. Vi var överens om att göra det på riktigt och att det är bättre att jag kan engagera mig fullt ut den här gången. Det blir en bättre helhet i det, framför allt för att man får ro vid sidan av planen om man bosätter sig i staden och inte bara checkar in och ut från hotell. Jag ska bidra på alla sätt jag kan för att vi ska vinna matcher och bli ännu bättre framöver.

Vi är mitt i säsongen till skillnad från Tyskland. Hur ser du på det?

– Jag kommer från semester, men samtidigt har jag tränat på väldigt bra individuellt, det gör jag alltid. Dessutom har jag varit i kontakt med Ben (Rosen, MFF:s fystränare). Han har koll på mig och mina siffror. Det lär inte vara något problem att komma i snabb fysisk form. Det är bara att gilla läget och ligga i på träningarna från sekund ett.

Vad tycker du om staden Malmö?

– Jag blev förtjust senast, det är väldigt mysigt här. Staden är promenadvänlig och det är enkelt att kunna ta en fika med bra kaffe. Eller så kan man snabbt ta cykeln eller bilen till en sandstrand. Det är en stad som är lätt att trivas i. Sedan har jag många kompisar som pluggar i Malmö eller Lund. Min flickvän pluggar service management i Lund så det är många saker som klaffar.

Vem har du saknat mest i MFF-laget?

– Jag måste säga Erdal på den. Det är en skön kille, vi har en bra relation. Vi har spelat en del ihop i U21-landslaget också. Det ska bli roligt att träffa honom. Vi får se om han kan dribbla av mig, det klarade han inte av förra hösten.

huvudpartners

officiella partners