Behrang Safari förlänger med Malmö FF

Publicerad 31 oktober 2005

Behrang Safari spelar i Malmö FF ytterligare tre år. Idag skrev parterna på kontraktet.

Hemsidan passade på att göra en kort intervju

Behrang kom till klubben i januari 2002 från Lunds SK. Han spelade i U-laget innan han flyttades upp som lärling. Nu skriver han ett tre årigt A-kontrakt med Malmö FF.
Han beskrivs av Hasse Borg som ”en spelare med potential och som kan bli nyttig för oss framöver. Har haft lite otur med skador den här säsongen men är på gång. Extra kul att en Skånekille stannar kvar i truppen.”

Grattis Behrang
”Tack, jag trivs i klubben och ser möjligheten att utvecklas som fotbollsspelare här. Nu gäller det att ge järnet på träningarna. Jag ser det som en omstart för mig i och med att klubben får en ny tränare. Det börjar om på nytt med samma villkor kan man säga.

På vilket sätt vill du utveckla dig?
”Jag måste lägga på mig några kilo muskler till och det har jag redan börjat med. Jag kan nog förbättra det mesta men snabbhet, kondition och i viss mån teknik tycker jag är min styrka. Mitt mål är naturligtvis att ta en plats i laget.”

Vilken favoritposition har du om du själv får välja?
”I 4-4-2 vänster yttermittfältare och i 4-3-3 vänster forward.”

Det har varit ett tufft år för dig med skador och inte så många matcher. Hur har det påverkat dig?”
”Det är klart att det är tufft när det tar emot. Men nu blickar jag framåt istället”

”Landslagsdrömmar?
”jag har dubbelt medborgarskap (Iran och Sverige) och jag har inte spelat någon landskamp ännu så just nu har jag möjligheten att välja mellan två landslag Ha ha ha. Nej det är inget jag tänker på just nu. Nu är det hundra procent fokus på Malmö FF”

Patrik Jandelin