Befarade meniskskador på Ulrich och Amin

Publicerad 23 juni 2011

Både Ulrich Vinzents och Amin Nazari fick lämna matchen mot Gefle i förtid med knäsmärtor. Och för båda verkar det efter en första undersökning röra sig om meniskskador, vilket till att börja med avskriver dem från medverkan i söndagens match mot Gais.

Tillbaka i laget efter avstängning fick Ulrich Vinzents bara spela en halv halvlek innan han tvingades lämna plan skadad. Pontus Jansson byttes in som mittback, medan Markus Halsti tog över högerbackspositionen.

Och med mindre än tio minuter kvar av matchen var olyckan framme igen. Amin Nazari kunde inte fortsätta sin andra allsvenska match från start på grund av knäsmärtor. MFF hade gjort sina tre byten och fick avsluta med tio man på plan.

För båda spelarna verkar det efter en första undersökning röra sig om meniskskador. MFF:s läkare Per Herbertsson kommenterar:

– Vi misstänker en inre meniskskada på Amin och en yttre på Ulrich. Nu får svullnaden i knäet lägga sig hos dem, och så gör vi en magnetundersökning på måndag. Behöver vi åtgärda på något sätt gör vi det nästa vecka. Det kan bli tal om operation, men det behöver inte bli det.

Om det rör sig om meniskskador och de visar sig behöva opereras, hur lång tid kan det röra sig om innan spelaren är redo att träna för fullt igen?
– Jättesvårt att säga, men om allt går perfekt, tidigast två till tre veckor.