Barn från stiftelsen Henrik Superman träffade MFF-spelarna

Publicerad 21 juni 2017 i Nyheter

Tack vare pengarna som MFF:s julkalender bringade in i vintras kunde barn som hjälps av stiftelsen Henrik Superman träffa spelarna i MFF och uppleva en dag i Köpenhamn.

Sedan sommaren 2016 stödjer Malmö FF de två ideella stiftelserna Henrik Superman och Ronald McDonald Hus. Gemensamt för de två stiftelserna är att de är lokalt förankrade, icke-vinstdrivande och att de arbetar för att på olika sätt hjälpa barn med svåra sjukdomar.

Den 1 december startade Malmö FF en julkalender via auktionsbolaget Tradera. Bakom 24 olika luckor har vi auktionerat ut signerade matchtröjor och andra ting som MFF-spelarna använt under säsongen.

När pengarna räknades ihop stod det klart att auktionerna hade samlat in sammanlagt 104 400 kronor – pengar som sedan oavkortat skänktes till de båda stiftelserna. Tack vare pengarna som julkalendern bringade in kunde stiftelsen Henrik Superman åka till Köpenhamn för en dag på experimentarium. Innan resan över sundet träffade barnen och deras familjer MFF:s spelare och ledare för en gemensam frukost.

– Det betyder otroligt mycket för både barnen och föräldrarna att få komma hit och träffa spelarna och ledarna i Malmö FF. Det är ett väldigt fint avbrott i deras vardag som i många fall är hård och tuff. Vi vill rikta ett stort tack till Malmö FF för en väldigt uppskattad dag, säger Lisbeth Barchan på Henrik Superman-stiftelsen.

När MFF-supportern Henrik Ekelund gick bort i cancer vid sju års ålder hade han och familjen kämpat mot sjukdomen i sex år.

Stiftelsen Henrik Superman bildades ett par år senare på initiativ av nära vänner till familjen för att stötta cancerdrabbade barn och deras familjer med allt från resor och leksaker till hjälpmedel och juridisk rådgivning.

– Vi är naturligtvis glada att vi genom vårt engagemang kan stötta en lokal stiftelse som gör så mycket för att hjälpa barn och ungdomar i svåra situationer, säger Cina Wikeborg, Marknads- och försäljningschef på Malmö FF.

huvudpartners

officiella partners