Bara en poäng för J-laget

Publicerad 04 maj 2009

Västra Frölunda – Malmö FF J 2-2 (1-1)
Målskyttar: Dardan Rexhepi och Metin Hamid.

I fjärde seriematchen i Juniorallsvenskan kom första poängförlusten. Trots ledning 2-0 och bara åtta minuter kvar att spela så lyckades MFF inte ta tre poäng borta mot V. Frölunda på Ruddalens konstgräs i Göteborg.
Malmö FF var det bättre laget stora delar av matchen och skapade fler målchanser än Frölunda. Det tog dock tid innan ledningsmålet kom. I slutet av första halvlek gick MFF till anfall på högerkanten och Pelle Holm kom runt och slog ett inlägg. Vid första stolpen tog Dardan Rexhepi kontroll på bollen, vände bort sin bevakare och sköt in 1-0 vid bortre stolpen.
Med 1-0 i ryggen så rullade spelet på bra i större delarna av andra halvlek. När det återstod tjugo minuter resulterade en kort hörna i att Patrik Karlsson, med ett perfekt inlägg, kunde friställa Metin Hamid vid den bakre stolpen. Omarkerad gjorde Metin inget misstag, nicken satt utan chans för Frölundamålvakten.
Efter det andra målet borde MFF ha stängt matchen men istället kom Frölunda tillbaka och reducerade till 1-2. Malmö lyckades inte få undan bollen och ett inlägg resulterade i mål.
När det endast återstod en och en halv minut av matchen utnyttjade Frölunda på nytt ett misstag i Malmöförsvaret. En olycklig nicktouch friställde en Frölundaforward och han kunde enkelt placera i 2-2.