B-laget vann på Vångavallen

Publicerad 28 maj 2007

Hela 3-4 skrevs slutresultatet av mötet mellan MFF:s och TFF:s respektive B-lag ikväll. I en match där MFF fick spela med 10 man i 65 minuter var Leif Engqvist nöjd med den goda inställningen och starka defensiven i andra halvlek – samt med Agon Mehmeti, som stod för två mål och en assist.

Trelleborgs FF B – Malmö FF B

3 – 4 (3-2)

Målskyttar:
0-1 2 min Agon Memheti
1-1 8 min Patrik Nilsson
2-1 12 min Rasmus Bengtsson
2-2 36 min Agon Mehmeti
3-2 41 min Karl Tomaszewski
3-3 48 min Marcus Pode
3-4 68 min Guillermo Molins (straff)

Startuppställning:

Jasmin Sudic, Daniel Theorin, Gabriel, Christian Järdler

Marcus Pode(87), Robin Nilsson, Labinot Harbuzi(70)

Elvir Biberic

Guillermo Molins, Agon Mehmeti(80)

Bänk: Festim Bytyqi(mv), Mak Dzonlagic, Erdin Demir(70), Adam Weiszewski(80), Christoffer Lundin(87).

MFF besegrade alltså till slut TFF I ett målrikt B-lagsderby på Vångavallen. Det var MFF som tog ledningen, redan i andra minuten genom Agon Mehmeti, som slog in ett högerinläg av Jasmin Sudic. Men TFF kvitterade sex minuter senare och tog ledningen fyra minuter därefter, det andra målet av tidigare MFF:aren Rasmus Bengtsson.
– Vårt försvarsspel i första halvlek var inte bra. Vi slarvar lite i positionsspelet, och bägge deras mål är individuella försvarsmisstag av oss På andra målet tappar Gabriel bollen som sistaman och Rasmus Bengtsson kan fritt avancera mot målet.

Så inträffar den händelse som skulle sätta avgörande prägel på matchen: efter 25 minuter får Robin Nilsson rött kort och blir utvisad. En specialinstuderad Schwarzkapning av vår talangfulle mittfältskrigare, kanske är första tanken? Men, ack nej – anledningen var mycket banalare än så.
– Han skriker könsord. Närmare bestämt det där manliga på tre bokstäver… Utvisningen är säkert helt rätt enligt reglerna, men – en annan domare hade kanske nöjt sig med gult kort och en tillsägelse, säger Leif Engqvist, milt sagt ”mindre nöjd” med domaren – som för övrigt även hann dela ut sju gula kort.

Leif gjorde följande rockad: ner med Elvir Biberic på Robins plats, ner med Guillermo Molins på Elvirs, och Agon Mehmeti som ensam forward. Och förändringen funkade. I 36:e kvitterade MFF, igen var det Agon Mehmeti som gjorde målet, på inspel av Labinot Harbuzi. Fyra minuter innan paus tog dock TFF ledningen på nytt genom mål på en frispark från ”D:et” framför straffområdet, bollen touchade någon och ställde Håkan Svensson.

I andra halvlek visade det sig som sagt att utvisningen satte avgörande prägel på matchen – men på ett positivt sätt. För nu kämpade laget hårt och visade fin attityd från början till slut – just det som Alf Westerberg efterlyst efter de senaste matcherna.
– Kanske behövs det något sånt här. I andra halvlek visar laget en jättefin inställning, och förvarsspelet är mycket bättre. Vi gör en jättebra försvarsmatch i andra. Att vi får 3-3 tidigt hjälper förstås till, då känner vi att ”det här klarar vi”.

3-3 gör Marcus Pode, framspelad av Agon Mehmeti, och så blir det till och med ett segermål i 68:e minuten, då MFF får en – enligt Leif mycket billig – straff, som Guillermo Molins slår in. I slutet av matchen trycker TFF på med mycket bollinnehav, men MFF försvarar sig med framgång.
– Vi är bättre på slutet även om de har mer boll. Vi tjongar inte bara upp bollen, vi håller i den, och det är starkt av oss. Men vi har kreativa, bollskickliga spelare på mittfältet i Labinot Harbuzi, Marcus Pode och Elvir Biberic, och såna spelare är ovärderliga när man är en man mindre. De håller i, tappar inte bollen, sa en nöjd Leif Engqvist.

Nästa match för B-laget är Öster borta tisdag 5 juni 17:00.

/Tobias Christoffersson