B-laget mot Mjällby

Publicerad 21 maj 2007

Laguppställningen till dagens B-match mot Mjällby hemma betingas till viss del av torsdagens cupmatch mot Landskrona. Robin Nilsson gör comeback efter skada och unge junioren Pontus Jansson får förtroendet som tia, medan Johan Andersson matchas till vänster i mittfältstrion.

B-laget som möter Mjällby hemma idag, avspark 17.00:

Festim Bytyqi

Jasmin Sudic, Raoul Kouakou, Daniel Theorin, Christian Järdler

Marcus Pode, Robin Nilsson, Johan Andersson

Pontus Jansson

Guillermo Molins, Agon Mehmeti

Bänk: Viktor Dahlgren, Elvir Biberic, Mak Dzonlagic, Erdin Demir, Adam Weiszewski.

– Vi känner att Johan inte hittat helt rätt i 10-rollen, och därför vill vi – med Johans samförstånd – testa lite. Både han och Pode är offensivt balanserade spelare, men vi räknar med att Robin stänger till rätt så bra där bak, säger Alf Westerberg inför dagens B-lagsmatch mot Mjällby, där bland annat Johan Andersson testas i en ny roll. Eller rentav två:
– Han får möjligen spela en stund som forward också. Vi chansar lite och har fem utespelare på bänken, då vi vill göra en del byten.

Med fyra matcher på en vecka för spelarmaterialet i A-truppen – Örebro igår, Mjällby idag, BoIS i cupen på torsdag och Gefle på söndag – blir det naturligt att vila några, spara några och ge lite fler unga chansen i dagens match. Till exempel Pontus Jansson, junioren född 1991 får chansen från start som tia.
– Pontus gjorde ett frejdigt inhopp i förra matchen, och vi är lite nyfikna på vad han kan åstadkomma, säger Alf.

Edward Ofere fick en lårkaka i slutet av matchen på Behrns arena, men den ser inte alltför illa ut, och han är förhoppningsvis tillbaka i slutet av veckan. Labinot Harbuzi och Niklas Skoog är bägge på väg tillbaka, och det är inte uteslutet att någon av dem kan vara aktuella i cupmatchen. Philip Milenkovic lär däremot vara borta en längre tid med fotledsskadan han fick i förra B-matchen.

/Tobias Christoffersson