B-laget mot Mjällby

Publicerad 10 oktober 2006

Ungt igen i B-laget när det är dags för tredje hemmamatchen på en vecka. Idag är det Mjällby som gästar, 17:00 inne på Stadion. I laget comeback för Yksel Osmanovski och Labinot Harbuzi – men skadeläget är fortsatt dystert.

Malmö FF B-Mjällby B, tisdag 10 oktober 17:00.

Startelva:

Niklas Hammer

Johan Nilsson Guiomar, Tobias Nilsson, Niklas Hansson, Philip Milenkovic

Robin Andersson, Joakim Persson, Labinot Harbuzi, Yksel Osmanovski

Guillermo Molins, Agon Mehmeti

Ersättare: Festim Bytyqi, André Jönsson, Robin ”M” Nilsson, André Jönsson, Marcus Westerlund.

I fredagens B-lagsmatch mot Kalmar (3-0) fick flera spelare i A-truppen bra matchtid under landskampsuppehållet, men den här veckan prioriteras träningen inför måndagens omstart med hemmamatchen mot GAIS. Två A-spelare gör dock comeback efter skada: Yksel Osmanovski och Labinot Harbuzi.
– Yksel har ju inte varit borta så länge, men har problem med sin sargade fot. Vi hoppas att han kan vara aktuell för truppen till på måndag. Labinot Harbuzi har varit i full träning sedan förra veckan och gör nu comeback – igen, och han behöver några pass till innan han är igång helt, säger Alf Westerberg.

Fast som skadeläget ser ut i truppen kan han vara aktuell för truppen mot GAIS likväl – för eländet fortsätter. Att suveräne målskytten Jonatan Johansson blev skadad i landskamp med Finland lär inte ha undgått någon – i eftermiddag kommer han hem igen och ska undersökas, men inget talar för annat än frånvaro de närmsta veckorna. För såväl Behrang Safari som Edward Ofere återstår sträckor att vandra på vägen tillbaka; ingen av dem lär vara aktuella för medverkan på måndag (vilket självklart också gäller långtidsskadade Jon Inge Höiland och Niklas Skoog). För Olof Persson ser det bättre ut – hoppet är gott för att han ska hinna komma igång till matchen mot GAIS. Och med Joakim Nilsson, som fick en smäll i fredagens B-lagsmatch, är det heller ingen fara.

Men först alltså B-lagsmatch mot Mjällby, avspark Stadion 17:00. Till den har som lök på laxen Håkan Svensson fått lämna återbud på grund av magsjuka, i mål istället comeback för Niklas Hammer, som varit borta en tid skadad.

/Tobias Christoffersson