B-laget mot Lunds BK

Publicerad 17 juli 2006

Talrika skavanker i A-truppen öppnar för ännu ett ungt B-lag i kvällens träningsmatch mot Lunds BK. I fokus: provspelande brassen Cidimar på topp.

MFF B – Lunds BK. Tid: tisdag 18 juli 18:30. Plats: Malmö Stadion

Startuppställning
Niklas Hammer

Marcus Westerlund, Johan Nilsson Guiomar, Raoul Kouakou, Niklas Hansson

Robin ”Tomelilla” Nilsson, Andreas Wihlborg, Emil Hallfreðsson, Labinot Harbuzi

Cidimar, Edward Ofere.

Ersättare: Festim Bytyqi, Joakim Persson, Guillermo Molins, Robin Andersson, Philip Milenkovic, Mak Dzonlagic.

En handfull A-truppsspelare hade kunnat vara aktuella för kvällens B-lagsmatch, men tvingas avstå: Jesper Bech har problem med ena foten, Marcus Pode är förkyld, Jon Inge Höiland dras med sviterna av sin halsfluss – och även om Niklas Skoog och Yksel Osmanovski är med bra i fotbollsträningen är de inte redo för match.

Tillbaka från provspelet i Viborg är emellertid Raoul Kouakou, och tillbaka från en låneperiod i Mjällby och därpå följande knäskada är Johan Nilsson Guiomar, som tränat 100-procentigt i 10 dagar.

– Vi har lite glest med matcher för B-laget, så den här matchen mot ett A-lag blir ett bra tillfälle, säger Alf Westerberg inför matchen.

Bra tillfälle kanske framför allt till att få en ordentlig titt på provspelande brasilianske anfallaren Cidimar.
– Det har sett positivt ut på träningarna, han har gett ett bra intryck på alla sätt, säger Alf.

Som också kan avisera en ren ”Tipselitbänk”, där J-lagets yngste Mak Dzonlagic sticker ut – med honom gör nämligen 90-talisterna entré i MFF-seniorfotbollen!

Nästa tävlingsmatch i reservlagsserien, eller Folksams Utvecklingsserie som den faktiskt heter, är nästa måndag, 24:e juli, då Halmstads BK väntar på Örjans Vall. Det är den enda matchen i juli månad. Därefter följer två skånederbyn i augusti: TFF hemma den 16:e och HIF borta den 22:a.

MFF leder för närvarande den svårt haltande tabellen på 11 poäng efter 5 spelade matcher – tre vunna, två oavgjorda, ingen förlorad och den snygga målskillnaden 10-1.

/Tobias Christoffersson