B-laget mot HIF

Publicerad 06 november 2006

När B-laget i eftermiddag möter HIF i seriens sista match är Samuel Barlay är tillbaka på mittfältet. I anfallet testspelar Kali Ongula från Väsby United.

Helsingborgs IF B – Malmö FF B 6 november 14:00

Startelva:

Håkan Svensson

Johan Nilsson Guiomar, Niklas Hansson, Anes Mravac, Philip Milenkovic

Daniel Sliper, Samuel Barlay, Joakim Nilsson, Joakim Persson

Kali Ongula, Guillermo Molins

Ersättare: Festim Bytyqi, Tobias Nilsson, Robin ”T” Nilsson, Robin Andersson, Marcus Westerlund.

– Han var bäste man på plan i cupmatchen, så vi fick ett öga på honom då. Sedan har ju Anders Johansson goda kontakter med Väsby. Det är en snabb, kvick och rörlig spelare med bra teknik som kan spela både forward och mittfältare. Idag får han en släpande roll bakom Guillermo.
Det säger Alf Westerberg som presentation av Kali Ongula från Väsby – ursprungligen Tanzania – som följde med hem från Solna igår, tränar med laget hela veckan och matchas direkt.

I årets sista match i B-lagsserien får Alf också chansen att granska en handfull av de unga spelare som varit utlånade under säsongen på en och samma gång: Niklas Hansson och Joakim Persson (IFK Malmö) har tränat med truppen ett tag redan, Daniel Sliper (Falkenberg) återvände för två veckor sedan och Samuel Barlay (Mariehamn) förra veckan.

– Vi går in i det skedet nu när vi måste värdera vårt spelarmaterial väldigt noga, vilket inte minst gäller våra unga. HIF ska krydda sitt unga lag med några mer erfarna spelare, så jag tror matchen idag kan bli en bra värdemätare.

Det ska tilläggas att av de utlånade spelarna har Andreas Wihlborg och Rasmus Bengtsson skrivit på för Trelleborgs FF, medan Tobias Nilsson – på bänken idag – är aktuell för Falkenbergs FF. Raoul Kouakou är utlånad till Viborg året ut.

Detta är årets sista B-lagsmatch. I Folksams Utvecklingsserie Södra är HIF klar segrare, medan MFF genom vinst i dagens match kan sega sig förbi TFF och knipa andraplatsen.

/TC