B-laget mot HBK

Publicerad 03 oktober 2006

Skadesituationen i A-truppen ger ännu ett ungt B-lag i dagens hemmamatch mot HBK, sex juniorer och tre utlånade spelare från start.

Malmö FF B-Halmstads BK B, tisdag 3 oktober 17:00.

Startelva:

Håkan Svensson

Andreas Freij, Johan Nilsson Guiomar, Niklas Hansson, Philip Milenkovic

Robin Andersson, Tobias Nilsson, Joakim Persson, Robin ”T” Nilsson

Guillermo Molins, Agon Mehmeti

Ersättare: Festim Bytyqi, André Jönsson, Robin ”M” Nilsson, Christoffer Lundin, Elvir Biberic.

– När Christian Järdler gick av igår var det den nionde spelaren i A-truppen som är skadad eller sjuk, så vi får gräva djupt i personalstaten. Det blir mycket folk från Leif Enqvists team igen, säger Alf Westerberg inför dagens B-kamp mot HBK.

Lägg därtill 3-4 iväg på landslagsuppdrag – Daniel Andersson, Emil Hallfreðsson, Jonatan Johansson och kanske Jari Litmanen – så lär det bli ungt också i de två ytterligare B-matcher som ska spelas inom den närmsta veckan, Kalmar på fredag och Mjällby nästa tisdag, bägge hemma. Fast Alf öppnar för möjligheten att en del A-spelare får lufta sig lite på fredag.
– Vi får se hur vi disponerar styrkorna, men för vissa A-spelare är det nog inte fel att få ett matchtillfälle.

Men idag blir det vid sidan av Håkan Svensson, Johan Nilsson Guiomar och upplockade färske allsvenska debutanten Guillermo Molins spelare från J-laget samt en trio inplockade lån i form av Niklas Hansson, Joakim Persson och Tobias Nilsson (den senare förvisso också med på bänken upp i Stockholm igår!).
– Det är alltid intressant att se vad de unga kan visa på den här nivån – men tack och lov att det inte är någon JSM-match den kommande helgen utan först nästa… säger Alf Westerberg.

I sommarens träningsmatch mot Lunds BK gjorde den första 90-talisten entré i B-laget genom Mak Dzonlagic, och idag kan det bli dags för den förste i B-seriespelet: Elvir Bibebric som anslutit J-laget från Höllviken, född 1990, sitter på bänken.

/Tobias Christoffersson