B-laget mot Halmstads BK

Publicerad 24 juli 2006

Alf Westerberg ger kvällens B-lag som möter HBK borta – men berättar också lite om snack och stämningar dagen efter kollapsen på Strömvallen.

Jäpp, det spelas en B-lagsmatch uppe Halmstad i eftermiddag, och det finns ett lag uttaget, som presenteras nedan. Men först några ord med Alf Westerberg om läget dagen efter den absurda kollapsen på Strömvallen.

Hur tar man tag i en sån här surdeg? Vad sa ni på träningen idag?
– Först och främst gjorde vi en rejäl analys, Sören och vi andra två, där vi gav våra synpunkter och reflexioner, och sedan hade en diskussion tillsammans. Sånt här måste man få ur sig så fort som möjligt, man måste upp på vägen igen.
Inte läge för utskällningar och straffexercis?
– Nej. Det är en och en annan gång man kan ta till ett råskäll, om man behöver väcka folk, men inte i det här läget, när alla redan är så nertryckta i skoskaften ändå. Men man skärper ju tonläget, och vi är så tydliga som möjligt. Vi gör ändå en första halvlek som är bland det bästa i år, där vi fick bevisa att vi kan spela på konstgräs. Och vi faller ändå inte ihop alldeles i andra, i skapar en del då också.
Vad betonade ni i snacket idag?
– Det handlar om att förstå att man måste ta sitt ansvar, att alltid göra jobbet – och hålla sig till det koncept vi lagt. Hade vi gjort det, hade vi inte hamnat i de trångomål vi gjorde. Vi var inte ödmjuka i andra halvlek, vi trodde enligt den gamla klyschan att det räcker att ställa ut skorna och hoppas på att nästa spelare ordnar det.
Och försvarsspelet – blir det extra gnuggning?
– Vi ser i ärlighetens namn inte helt stabila ut i matchen mot AIK heller, så jo – där har vi saker att göra. Men man får komma ihåg att laget är till stor del ett nybygge, och det kan bli lite kommunikationsproblem.

Och därmed över till B-matchen, i vilken MFF ställer upp med följande lag:

Niclas Hammer

Tobias Nilsson, Raoul Kouakou, Johan Nilsson Guiomar, Niklas Hansson

Joakim Nilsson
Yksel Osmanovski, Behrang Safari
Jesper Bech

Marcus Pode, Edward Ofere

Ersättare: Festim Bytyqi, Robin ”Tomelilla” Nilsson, Guillermo Molins, Robin Andersson, Philip Milenkovic.

Det kanske förvånar att se Tobias Nilsson ”tillbaka” i MFF, utlånad till Lunds BK sedan i början av juni. Alf Westerberg förklarar att regelverket för utlåning och testspel medger hög flexibilitet.
– Spelare under 23 år kan i princip skickas fram och tillbaka mellan klubbarna, samtidigt som vi i B-laget har rätt att i samma match testa upp till 3 spelare från andra klubbar. Så formellt sett är Tobias Nilsson idag med som testspelare från Lunds BK… Det ingår i planen för våra utlånade spelare – i närområdet vill säga, lite svårare för Sliper i Falkenberg och Barlay på Åland – att de ska kunna spela B-lagsmatcher. Man får upp matchfrekvensen för spelarna, samtidigt som vi förstås vill kunna titta på deras utveckling.

Av dagens spelare gäller detta även Niklas Hansson, men först från och med söndag, då utlåningen till IFK Malmö formellt träder i kraft.

/Tobias Christoffersson