B-laget besegrade BoIS

Publicerad 17 oktober 2006

B-laget tog revansch på förra veckans bottennapp mot Mjällby genom en klar och övertygande seger mot Landskrona. Bäst på plan: Labinot Harbuzi, men Alf Westerberg var nöjd med alla sina spelare och fick också ett positivt intryck av provspelande Daniel Jovanovic.

Malmö FF B-Landskrona BoIS B 4 – 1 (1-0)

Startelva:

Håkan Svensson

Anes Mravac(77), Johan Nilsson Guiomar, Niklas Hansson, Tobias Nilsson

André Jönsson(57), Joakim Persson, Labinot Harbuzi, Daniel Sliper

Guillermo Molins(70), Daniel Jovanovic(54)

Ersättare: Festim Bytyqi, Robin ”M” Nilsson(54), Robin ”T” Nilsson(57), Robin Andersson(70), Philip Milenkovic(77).

Mål och målskyttar:
1-0 10 min Daniel Jovanovic
2-0 50 min Guillermo Molins
3-0 63 min Anes Mravac
3-1 71 min Ken Hansson
4-1 75 min Robin ”M” Nilsson

– En riktigt, riktigt bra insats.
Alf Westerberg konstaterar att hans B-lag har tagit revansch för förra veckans debàcle (3-5!) mot Mjällby genom att klart och välförtjänt besegra Landskrona BoIS B-lag med 4-1.
– Det var stor skillnad mot förra matchen, framför allt genom att vi nu hade ett tätt, skärpt försvarsspel på alla fötter i backlinjen. Sedan har det också stor betydelse att det är Håkan Svensson som står längst bak och dirigerar. Genom första halvlek fick vi jobba hårt för att hänga med, men i andra halvlek tog vi över och hittade också ett bra passningsspel.

En jämn kämpahalvlek för MFF, som trots det tog ledningen redan efter tio minuter genom provspelande Daniel Jovanovic från IFK Malmö.
– Han hugger på en lång boll som studsar på en BoIS-försvarare, kommer fri och rundar lugnt och fint målvakten och lägger in bollen.
Daniel Jovanovic fick spela 54 minuter av matchen innan han med känning av en tidigare ljumskskada byttes ut till förmån för Robin ”M” Nilsson.
– Han gav ett gott intryck; kvick löpvillig och förutom första målet är han inblandad i andra också. Det är en ung spelare [f -88] som finns nära oss, så vi kommer att följa honom noga.

2-0 kom fem minuter in på andra halvlek genom meste MFF-målskytten för närvarande – Jonatan Johansson får ursäkta – Guillermo Molins, som slog in en retur efter ett bra anfall ”med flera fötter inblandade”, enligt Alf, bland annat Labinot Harbuzi som sköt på passning av Daniel Sliper.
3-0 i 63:e minuten, när Anes Mravac från nära håll nickade in en frispark från vänster av Labinot Harbuzi.

Labinot Harbuzi, ja. Han gjorde 90 minuter idag och får beröm:
– Han är planens bäste spelare. Tillsammans med Jocke Persson, som också lyfter ordentligt i den här matchen, gör han mycket bra försvarsspel i första halvlek. Och i andra tar de kommandot helt på mittfältet. Labinot har en fantastiskt skicklig med sina fötter, på att hålla i bollen och skaffa tid och plats, plus att han har en bra blick både för kort och långt passningsspel. Och idag gör han en stark arbetsinsats också, säger Alf, men avrundar med att Labinot ännu saknar fysisk status för kontinuerligt allsvenskt spel.

BoIS fick 3-1, men självklart var det en malmöspelare som gjorde målet, nämligen Ken Hansson från Limhamn, som provspelade för de svartvitrandiga. Med kvarten kvar rundade MFF av målprotokollet med 4-1 av Robin ”M” Nilsson, som kom i friläge från halva plan när BoIS misslyckades med en offsidefälla. Inte alltid det lättaste, men Robin var kall: rundade målvakten och väntade ut en försvarare som försökte täcka.

”Influgen” från Falkenberg Daniel Sliper, utlånad till FF:en där och med en hel del speltid i Superettan tillförd erfarenheten de senaste månaderna.
– Han spelade 80 minuter i söndags och 90 minuter idag och gjorde det riktigt bra; han slet med frenesi i bägge riktningarna, säger Alf Westerberg.

Inför kommande veckoslut med nästa allsvenska trupp och lag, men JSM-seminfinal i sikte tycker Alf Westerberg sammanfattningsvis att läget ser bra ut.
– Vi fick bra svar från de spelare vi har inom räckhåll för A-laget. Men det känns över huvud taget som det har varit positiva dagar nu, med segrar för alla lagen.

Låter bra, bara att hoppas på ”fortsättning följer”.

/Tobias Christoffersson