Avslag på speldatum, inte själva domen

Publicerad 05 oktober 2011

Malmö FF har överklagat TVÅ saker. Dels beslutet att matchen skall spelas om över huvudtaget och dels speldatumet för den eventuella matchen. Detta görs till två och helt fristående instanser.

Det kan kanske vara svårt att hålla reda på alla instanser och beslut. Igår kom ett besked som kan tolkas som svaret på ett annat. Vi skall försöka reda ut frågorna.

 

När domen från disciplinnämnden föll om att det skulle bli omspel i matchen mellan Malmö FF och DIF och inte 3-0 till oss, då fick tävlingskommittén i uppdrag att hitta en speldag.

Man fastställde då lördagen den 15 oktober. Detta speldagsbeslutet har man rätt att överklaga vilket Malmö FF gjorde. Detta görs till förbundsstyrelsen. Förbundsstyrelsen har nu avslagit Malmö FF:s överklagande och därmed kvarstår datumet.

Beslutet går att överklaga till Riksidrottsstyrelsen. Malmö FF har ännu inte bestämt sig för om man kommer att överklaga.

Man måste förtydliga att detta är ett fristående beslut som inte har med beslutet om matchen skall spelas eller inte. Detta beslut tas av Besvärsnämnden och har ännu ej kommit.

Går detta beslut Malmö FF:s väg så kommer inte matchen att spelas alls. Då kommer även matchen mot Syrianska FC att flyttas till söndagen den 16 oktober