Avancemang i svenska cupen

Publicerad 31 maj 2023 i Dam,Nyheter

Vi är vidare till omgång två i Svenska cupen efter att ha besegrat FC Staffanstorp med 6–0.

Anna Plantin.

Nyckelhändelser

1′ Domaren blåser igång matchen!

20′ Matchbilden präglas av ett lågt sittande Staffanstorps försvar. Malmö FF med mycket boll men har svårt att komma till de riktigt farliga målchanserna.

41′ MÅL! Efter en misslyckad rensning blir bollen kvar i straffområdet. Anna Plantin hugger tag i bollen och sätter resolut dit 1–0 till Malmö FF.

48′ MÅL! Anna Plantin blir fri efter en brytpass från Julia Welin. Anfallaren gör inga misstag när hon placerar in sitt andra mål i matchen.

62′ Anna Plantin med ett bra läge. Madeleine Hejde löper sig fri på kanten och hittar anfallaren i straffområdet. Plantin testar avslut på ett men lyckas inte få avslutet på mål.

68′ MÅL! Melina Skarström placerar skickligt in 3–0 med en lobb från distans.

75′ MÅL! Julia Welin trycker rutinerat undan sin fin försvarare samtidigt hon löper sig fri och blir ensam med målvakten. Anfallaren gör allt rätt när hon trycker dit 4–0.

79′ MÅL! Sarah Mellouk hittar Melina Skarström i djupled med en läcker yttersida. Yttern kommer före målslvakten till bollen och 5–0 är ett faktum.

90′ MÅL! Amanda Kander gör vårt sjätte och sista mål efter en tilltrasslad situation.

90′ Domaren blåser av matchen. Vi är vidare till omgång två i Svenska cupen!

Maxim Khalil efter matchen

– En bra match tycker jag, vi försöker trä in bollen första 30 lite väl mycket centralt i plan. Vi ser att när vi går ut på kanterna kommer vi förbi varje gång men centralt hade de väldigt skickliga mittbackar. Så där fastnade vi lite. Vi gjorde lite korrigeringar i andra, tryckte upp lite, blev lite offensivare och byggde lite annorlunda i första skedet.

– Jag tycker vi får jättefin effekt av det, vi gör jättefina mål. Noll insläppta och sex mål framåt. Kontrollerade hela matchen hela vägen, så det är jättebra. Vi är inne i ett bra stim nu med mycket självförtroende så det är grymt.