Avancemang i Europakvalet

Publicerad 17 september 2020 i Herr,Nyheter

MFF tog sig vidare till den tredje kvalomgången i UEFA Europa League efter en gedigen insats i Ungern.

Med ett tätt spelschema gjorde huvudtränare Tomasson ett par ändringar i den himmelsblå startelvan, men det störde inte MFF inledningsvis som snabbt tog tag i matchen och styrde spelet direkt från start.

MFF-dominansen var total och gångerna som hemmalaget hade organiserade anfall på offensiv planhalva var lätträknade. Till slut skulle nollan spricka, och det var första halvlekens huvudperson – Ola Toivonen – som noterades för det välförtjänta ledningsmålet. Sören Rieks hittade ut till Jo Inge Berget som fick två chanser till avslut, och det andra avslutet hittade in till Toivonen som med hjälp av knäet kunde styra in bollen i mål.

Målet kom i minut 43 och innebar ledning i halvtid.

Honvéd jagade kvittering och kom ut betydligt starkare i den andra halvleken. MFF hade svårare att hålla i bollen och skapa farligheter framåt. Men i minut 68 var det nära 2–0 efter att Rieks löpte ifrån sin försvarare, men danskens chip räddades av hemmamålvakten.

Matchbilden jämnades ut och MFF kontrollerade matchen ju längre tiden gick. Inbytte Adi Nalic var nära att punktera matchen med åtta minuter kvar men en fin räddning stoppade Nalic. Några minuter senare skulle det matchavgörande 2–0-målet komma. Berget hittade in till Arnór Traustason som trycker in vårt andra mål för kvällen. Avancemanget klart!

Malmö FF: Toivonen (43’), Traustason (86′)