Avancemang i DM

Publicerad 17 maj 2023 i Dam,Nyheter

Malmö FF är vidare i DM efter att ha besegrat Röke IF med 8–0. I matchen debuterade F17:s Isabella Adler, Emelie Borg och Mikaela Rosensköld.
– De står för en jättefin insats idag, säger huvudtränare Maxim Khalil.

Matchfakta

Röke IF – Malmö FF 0–8
Mål: Winblad (17′), Holm (33′) T Persson Welin (36′) E Persson Welin (38′) Hejde (45′) Rosensköld (67′) Kander (81′) Svensson (88′)
Varningar:

Maxim Khalil efter matchen

Om matchen
– Vi gjorde en bra match. Jag kan inte förvänta mig mer av tjejerna. Det är många i truppen som svarade bra mot prestationen senast när vi var nonchalanta i matchens slutskede. Jag var lite orolig att vi bara skulle kliva in här idag och ställa ut skorna men jag får en helt annan respons: det som hände de sista minuterna senast kommer inte hända igen. All form av nonchalans eller okoncentration existerade inte idag, så det är jag väldigt nöjd med. Vi gör det vi ska från första sekunden.

Om spelarna från F17 som kommer in i truppen idag:
– De står för en jättefin insats idag tycker jag. Isabella (Adler) har en assist och Mikaela (Rosensköld) kommer in och spelar ungefär en 35 minuter och gör ett jättefint mål. De kommer in med bra energi och tar för sig och spelar ut sitt register. Det jag är mest nöjd med är hur de hanterar situationer som uppstår vid exempelvis en felpassning eller bollförlust eller liknande. Så det fungerade jättebra.

Lagupställning

Emelie Borg
Isabella Adler, Agnes Mårtensson, Lovisa Wifvesson, Madeleine Hejde
Erica Persson Welin, Rebecka Holm, Petronella Winblad
Thelma Persson Welin, Julia Welin, Melina Skarström

Ersättare: Linnea Hagberg, Linnea Svensson, Amanda Kander, Mikaela Rosensköld, Anna Plantin

huvudpartners

officiella partners