Åtta MFF:are uttagna i P17-landslaget

Publicerad 24 januari 2019 i Nyheter

P17-landslaget åker på 4-nationsturnering i spanska La Manga i början av februari och MFF har åtta representanter i den 20-mannatrupp som ska representera Sverige i turneringen.

Med åtta spelare är MFF den klubb med överlägset flest representanter i P17-landslaget som ska möta Rumänien, Norge och Tjeckien mellan den 7/2 och den 11/2.

Hussein Ali, Noah Eile, David Edvardsson, Aleksander Nilsson, Melker Roslin, Oscar Uddenäs, Sebastian Nanasi och Tim Prica är de åtta MFF-spelarna som är uttagna i truppen av förbundskapten Christofer Augustsson.

Den senaste landslagsuttagningen innebär att 15 av 19 MFF:are som går i årskurs 1 på Malmö Idrottsgymnasium har varit på landslagsläger.

– Det är naturligtvis kul att våra spelare är långt fram i utvecklingen och dominerar ungdomslandslagen. Vi vill vara dominanta på det området och vi har haft många ålderskullar med landslagsspelare de senaste åren, säger Malmö FF:s U17-tränare Robin Asterhed.

– Men den långsiktiga utmaningen för de här spelarna är att ta steget upp i A-truppen och det är kanske den tuffaste utmaningen man kan ha som ungdomsspelare i Sverige.

huvudpartners

officiella partners