Astronautbesök på Swedbank Stadion

Publicerad 18 november 2015 i Nyheter

Christer Fuglesang, den enda svensken i rymden, besökte under tisdagen Swedbank Stadion för att träffa Linnéskolans elever.

En vecka per termin gör Christer Fuglesang besök på skolor i olika delar av landet. I höst valde han bland annat att besöka Linnéskolan, mycket tack vare skolans framgångsrika integrationsarbete som MFF:s Fotbollsakademi är en del av.

– Jag vet att rymden inspirerar och engagerar. Det är ett tacksamt ämne att använda för att peppa ungdomarna till att plugga naturvetenskapliga ämnen, säger Christer Fuglesang.

Christer Fuglesang svarar på frågor från Linnéskolans elever efter föredraget.

För att alla elever på skolan skulle få chansen att höra astronauten berätta om hur det är att jobba i rymden lånade MFF ut lokaler på Swedbank Stadion till Linnéskolan. Över 500 elever fick uppleva Christer Fuglesangs berättelse i Restaurang 1910. Efteråt mötte han ett mindre antal elever i hederslogen för en frågestund.

– Det är spännande att träffa en människa som varit utanför planeten och det är trevligt att man belyser skolan och lyfter upp naturvetenskapen, för det behövs. Jag hoppas det blir ett uppsving inom NO-undervisningen. Det blev jättebra nere i Restaurang 1910 och här uppe i hederslogen. Jag är jättenöjd, säger Johan Revemark, Linnéskolans rektor.

Jan-Olov Kindvall överräcker en souvenir. Till höger Johan Revemark, rektor Linnéskolan.

huvudpartners

officiella partners