Årspremiär för Fotbollsskolan med nystartade tjejgruppen

Publicerad 15 maj 2018 i Nyheter

Fotbollsskolan 2018 är igång! Runt 250 barn är anmälda och i förra veckan var det premiärträning i Kombihallen. Bland dem som var med fanns MFF:s nystartade grupp för flickor i åldrarna 6-9 år.

Målet med tjejgruppen är att först och främst ha många roliga stunder tillsammans under socialt och hälsomässigt givande former. Långsiktigt är målet också att spela matcher och bilda lag i stigande åldersgrupper för alla tjejer som vill fortsätta spela fotboll i den himmelsblå tröjan.

Tjejgruppen, med 16 anmälda, leds av Frida Nordin (t.v.) och Annika Flärd, som båda har bakgrund som spelare.

– Det kändes som att träningen gick bra. Vi hade planerat lite olika övningar men sen fick vi omorganisera lite efter hand, säger Frida Nordin.

– Det var mycket glädje. Och flickorna kom och gav oss spontana kramar under träningens gång. Det var charmigt och ett tecken på att de verkade trivas, fyller Annika Flärd i.

MFF:s Tome Kackarovski, ansvarig för Fotbollsskolan, var glad över all energi som fanns i hallen inför barnens träningsdebut.

– Det är en fantastisk känsla att ha både killar och tjejer inne i Kombihallen. Det ska verkligen bli spännande att följa framöver.

huvudpartners

officiella partners