Árnason: ”Vi hade full kontroll”

Publicerad 14 februari 2016 i Nyheter

För tredje matchen i rad mot kvalitativt motstånd visade Malmö FF upp en stabil defensiv och MFF:s backlinje släppte till få målchanser när Brøndby IF gästade Malmö IP. Kári Árnason fick återigen mycket speltid och han är nöjd med lagets defensiva arbete och backlinjens positionsspel.

– Vi hade full kontroll under hela matchen tycker jag. Självklart fick även Brøndby några möjligheter, men så är det alltid när du spelar mot bra lag. Men jag tycker att vi var ett bättre lag på alla positioner idag och vi förtjänade att vinna med några bollar, säger Kári Árnason och fortsätter:

– Om vi fortsätter att skapa så här många chanser så kommer våra forwards att göra mål och i takt med att målen kommer att trilla in kommer även deras självförtroende att öka, vilket kommer att generera fler mål.

Söndagens drabbning var Malmö FF:s fjärde försäsongsmatch och på 360 minuter har laget endast släppt in två mål. Kári Arnason menar att lagets höga och aggressiva press tillsammans med ett fint positionsspel i backlinjen gjort att laget sett till att hålla bollen borta ifrån MFF-målet.

– När vi tappar bollen försöker vi att vinna tillbaka den direkt och gärna högt upp i banan. Jag vill även säga att vi står väldigt rätt i våra positioner i backlinjen och gjorde det svårt för dem att komma igenom. 

huvudpartners

officiella partners