Årets tredjetröja är släppt

Publicerad 23 april 2024 i Nyheter

I vintras röstade Malmö FF:s medlemmar fram tredjetröjan för 2024. Mot Djurgården används den för första gången och från med i dag finns den till försäljning.

Varje år tas tre matchställ fram för Malmö FF:s herrlag. Vid sidan av det hemmaställ och det bortaställ som även bärs av vårt damlag finns ett tredjeställ som är ett krav från Uefa i samband med Europaspel. Riktlinjerna från Uefa är att tredjestället på ett tydligt sätt ska kontrastera de övriga två matchställen. Tredjestället används också i ett antal allsvenska bortamatcher då de övriga färgsättningarna i kontrast till hemmalagets matchställ bedöms som mindre lämpliga.

I november 2023 gavs Malmö FF:s medlemmar uppdraget att från sex alternativ rösta fram tredjestället för 2024. Flera tusen medlemmar tog chansen att göra sin röst hörd i processen och i torsdagens match mot Djurgårdens IF på Tele 2 Arena är det dags för Malmö FF att premiärspela i det av medlemmarna framröstade matchstället.

Från och med i dag finns tredjetröjan också till försäljning i så väl våra fysiska butiker på Eleda Stadion och Emporia som online i mffshopen.se

Malmö FF vill passa på att rikta ett stort tack till alla medlemmar som engagerade sig och bidrog till att ta fram tredjestället för 2024!

huvudpartners

officiella partners