Årets första förlust ett faktum i Stockholm

Publicerad 03 maj 2021 i Herr,Nyheter

Den allsvenska förlustnollan försvann i den fjärde omgången. Slutresultatet på Tele2 Arena skrevs till 3-1 i favör för Djurgårdens IF.

Erdal Rakip deppar.

Sammanfattning

Ett tidigt allsvenskt toppmöte väntade i Stockholm där Djurgårdens IF med full pott efter tre matcher tog emot MFF med två segrar och en oavgjord i ryggen. Det märktes att det var ett formstarkt hemmalag som stod för motståndet och med två skott i stolpen och en räddning på mållinjen av Franz Brorsson tryckte värdarna på för ett ledningsmål i den första halvleken. Man skulle också få utdelning i den 31:a minuten genom Nicklas Bärkroth som tog sig in i straffområdet och sköt bollen i mål i Marko Johanssons bortre hörn.

Djurgården höll ett fortsatt grepp om matchen i den andra halvleken och i den 66:e minuten kom 2-0 genom Aslak Fonn Witry som styrde ett inlägg i mål med foten högt uppe i luften. MFF-spelarna protesterade för hög spark men fick inget gehör hos domare Bojan Pandzic. Tre minuter senare satte Nicklas Bärkroth sitt andra mål för kvällen sedan Anel Ahmedhodzic halkat strax utanför straffområdet och tappat bollen. Bärkroth stormade mot mål och fick trots en snäv vinkel bollen förbi mållinjen.

Med kvarten kvar reducerade MFF på nick genom inbytte Adi Nalic efter inlägg av Eric Larsson, men kom inte närmare än så i jakten på en utjämning. Ett på senare år dystert facit på Tele2 Arena håller därmed i sig och återigen åker vi tomhänta hem från Stockholm. Läge att ta sig tillbaka på vinnarspåret på söndag när Varbergs Bois FC väntar hemma på Eleda Stadion.

Presskonferens: Jon Dahl Tomasson

Spelarintervju: Anders Christiansen

Djurgårdens IF: Bärkroth (30′, 69′), Witry (66′)
Malmö FF: Nalic (76′)

Djurgårdens IF: Schüller (60′)
Malmö FF: Berget (87′), Rakip (94′)