Antonssons budskap till MFF-supportrarna

Publicerad 24 mars 2020 i Herr,Nyheter

Det är en oviss tid – men Marcus Antonsson ser positivt på framtiden och har en hälsning till Malmö FF:s supportrar.

I måndags gick herrlaget i MFF på två veckors ledighet och nu väntar individuell träning på hemmaplan till följd av den uppkomna situationen kring coronaviruset.

För Marcus Antonsson innebar det tillflykt till småländska födelseorten Unnaryd.

– Jag är här och byter miljö lite. Det var skönt att komma bort och fokusera på annat. Du kan göra dina träningsövningar när det passar och rensa skallen lite emellan. Samtidigt är det lättare att behålla sitt träningsflow nu när vi har varit igång med träningen ett tag. Det handlar om att försöka hitta rätt kombination mellan att ladda batterierna och behålla sin fysiska status, säger anfallaren.

Den 19 mars fattade Svenska Fotbollförbundet beslutet att skjuta upp Allsvenskan. Det betyder flera veckor utan tävlingsfotboll för Malmö FF i en tid då våren slår ut och vädret blir allt bättre.

– Jag känner en enorm längtan efter att spela match. Nu skulle vi varit nära en allsvensk premiär, men allt har blivit konstigt . Det är en speciell och overklig situation, det känns som en mardröm eller en dålig film. Det viktigaste är att ta det här på allvar och att följa de rekommendationer som finns, säger 28-åringen.

I svåra tider är det viktigt att hålla ihop och försöka se positivt på framtiden. Det finns en morgondag efter coronaviruset, betonar Marcus och skickar med ett budskap till alla MFF-supportrar som går i väntans tider.

– Vi sitter alla i samma båt, såväl spelare som supportrar. Det är vi som tillsammans är Malmö FF. Det är en frustrerande tid, men jag är övertygad om att vi kommer gå stärkta ur det här. Just nu är det bara att anpassa sig till situationen och göra det bästa av det. När det åter är dags för match kommer vi att vara redo, säger Antonsson.

huvudpartners

officiella partners